Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Министър Нанков: Чутовна некомпетентност на Свиленски от БСП

Мнения

Министър Нанков: Чутовна некомпетентност на Свиленски от БСП

Министър Нанков: Чутовна некомпетентност на Свиленски от БСП - Tribune.bg
Снимка:

О, свещена… (довършете сами)
Левият депутат Георги Свиленски е убеден, че се отпускат допълнително пари от бюджета за изграждането на тол системата. Дори бях набеден в лъжа.

Това написа емоционално министърът на МРРБ Николай Нанков след изказване на депутатът от БСП Георги Свиленски в парламента.

„Наистина не знам кое от двете е? Опит за манипулация на обществото или чутовна некомпетентност?
И в двата случая е срамно, а и опасно!

Ако един депутат не разбира прости бюджетни термини като „разходен таван“ и „размер на ангажиментите за разходи“ всяка уважаваща себе си опозиция няма да го допусне на трибуна да говори – като министър имам желание да работя с компетентна опозиция. Убеден съм, че г-жа Дора Янкова е една от малкото в групата, която разбира тази материя и би била един приятен събеседник, не само на мен, но и на г-н Свиленски (има на какво да се научи от експертите).

А сега един кратък курс с думи прости: Вчера Министерски съвет РАЗРЕШИ да поемем ангажимент за близо 180 млн лева с ДДС за тол системата. Не ни даде 180 млн, а ни РАЗРЕШИ да ги похарчим, след като започнем да получаваме приходи от изградената система. Изпълнителят я изгражда със свои средства, а инвестицията му се изплаща в рамките на 3 години. Очакваните приходи на година са 1 млрд лева. Точка. Това са правилата.

Не зная БСП какви визии за България пишат, щом непрестанно демонстрират аматьорство в държавното управление?! Ех, липсват ми пропъдените „стари муцуни“ от парламента… Те поне бяха компетентни и подготвени“, завършва статусът си министърът.

По-рано днес Свиленски заяви от парламентарната трибуна, че правителството е отпуснало 180 милиона лева допълнително за изграждането на тол-системата.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети