Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Морална деменция: Слави Трифонов се подигра на „обещания от Борисов ад“, днес търси възмездие за липса на анти-ковид мерки

Мнения

Морална деменция: Слави Трифонов се подигра на „обещания от Борисов ад“, днес търси възмездие за липса на анти-ковид мерки

Снимка:

През март шоуменът поиска „извънредното положение да се прекъсне веднага“

Слави Трифонов втрещи Мрежата с рязката промяна в позициите си и вече явно признава съществуването на коронавирус пандемия. От враг номер едно на спазването на каквито и да е мерки срещу заразата по време на първата вълна през месец март, новият месия сега се изживява като борец за въвеждане на строга дисциплина по същата тема.

От известно време верните му сценаристи правят всякакви лупинги в позициите на шефа си, вдъхновени от обещаните няколко процента в повече от социолозите.

Днес направиха своята публична заявка не само, че се канят да управляват, но и да раздават възмездие. Очевидно неуки в морала на политиката те пропускат факта, че рязката смяна на позициите по жизненоважни теми води единствено до изолация от политическата сцена.

Слави Трифонов явно има не само сериозни здравословни проблеми, но и изключително слаба памет. Само преди едно лято Трифонов и неговият екип бяха основните критици срещу въвеждането на по-строги мерки и откровено се подиграваха на генерал Мутафчийски, на Националния оперативен щаб и на всички, които се опитваха да възпитат българското общество как да се предпази от идващата ковид лавина.

Какво мисли Слави Трифонов за коронакризата през месец март и април виждаме на неговия личен Фейсбук профил:

Слави Трифонов, 9 март 2020 г. – Подигравките с генерал Мутафчийски стават запазена марка за Слави Трифонов и неговия лешояд Станислав Балабанов, който посещаваше всеки брифинг на НОЩ с цел да захапе всеки дръзнал да обяви мерки за борбата с ковид заплахата.


„Наряд по време на криза!

В тази кризисна ситуация съм безумно щастлив, че кризисният щаб се оглавява от генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски. Не някакъв си там лекар с бяла престилка, а генерал с черна униформа, пагони, ромбове вместо звезди. Понякога си мисля, че с тази черна униформа му липсва само качулката и една коса. Имам предвид “коса” като земеделски атрибут. И кон. Щото, ако беше на кон, с коса и качулка щеше да бъде като един от конниците на Апокалипсиса и да казва: “Аз идвам и водя Ада след себе си!”

Откакто започна да се показва по телевизията, генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски все повече заприличва на един Наполеон на здравната система. Тази безапелационност, тази твърдост в изказа, този бащински поглед, загрижен за народа… Какъв лидер! Какъв водач! Какъв пълководец! Каква заплаха за рейтинга на вожда – Бойко Борисов.

Как го каза само за студентите – “хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде”. Как съобщи само да не излизаме. Как само каза за маските. Неговите напътствия са закон за нас. Ами неговата идея – когато излизаме от вкъщи, да пускаме есемес. Искам моят есемес да гласи - “Генерале, излизам!”

Даже мисля като се връщам да пускам есемес – “Генерале, влизам!” – да знае, че съм се прибрал.

С нетърпение чакам, генерале, майоре, професоре, докторе, поне един от вас да ми въведе вечерен час. Искам също и вечерна проверка. И искам да давам наряд през ден. За да можете и ти, и вожда Борисов, най-после да бъдете начело на казарма, съставена от цяла една държава.

Рапортува младши сержант от запаса

Станислав Тодоров Трифонов.

Рапорт даден!“

Слави Трифонов, 17 април 2020 година

„Докато чакаме да дойде обещания от Бойко Борисов Ад, искам да дам на него и на генерал-майор-доктор-професор Мутафчийски повод за размисъл.

По повод затварянето на София:

Генерал Борисов и генерал Мутафчийски, ще ви цитирам мисъл на Шарл Дьо Монтескьо: “Властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно!”
Дали ще ме разберете? Не знам. Но няма да промените логиката на събитията.“


Слави Трифонов, 21-ви април 2020 г.

„Преди 17 дни министър-председателят Бойко Борисов заяви с драматичен глас, че след две седмици в България ще дойде Адът. Представете си сега, че това нещо го казва министър-председателят на една нормална европейска държава. Примерно Холандия, Германия, която и да е. Веднага, ама веднага медиите, обществото, опозицията, абе всички ще скочат и ще започнат да питат: Как ще говориш така, имаш ли информация, която ние нямаме? А дори и да имаш, защо плашиш хората?

Та, ти си министър-председател, трябва да се грижиш те да бъдат спокойни! Ще го държат отговорен и в крайна сметка едно такова изказване ще му коства министър-председателския пост.

Но тъй като не сме в нормална европейска държава, нито сме в Холандия, нито сме в Германия, а сме в България- тук министър-председателят преди 17 дни изплющя това твърдение, че след две седмици ще дойде Адът. Журналистите го загледаха с премрежен поглед, възкликнаха "булю-булю-булю" с уплашен и ужасен глас, а обществото се заключи още по-здраво зад вратите си…и зачакахме.

И аз понеже съм част от обществото и живея и работя в България, се опитах да кажа: Абе, нито е правилно да се говори така, нито има основания за подобно твърдение.

И откъде накъде ти, Бойко Борисов, в тази ненормална ситуация ще използваш подобни библейски термини?! Сигурно си бил в Ада и знаеш какво е там и сега се опитваш да ни предупредиш. Е, да, ама Адът не дойде!

И ти излъга за пореден път. И сега какво? Ами, следното – ти трябва да понесеш отговорност за това. Юридическа и морална. Юридическа, защото си министър-председател, а не гуру и не говориш на секта, а на цял един народ. И по смисъла на закона, ти нарушаваш член 326 от Наказателния кодекс за всяване на паника. А морална отговорност, защото, господин Борисов, министър- председателят трябва да е добър човек. Добър, грижовен, отговорен, морален. Не си ли съгласен? А не човек, който плаши хората само и само, за да е самодържец в извънредно положение, защото това адски много го кефи. Аз знам, че ти няма да понесеш никаква отговорност, защото прокурорът е зает с друго, а в морален план кой ще ти я потърси? А? Кой? Ти и на това разчиташ, че всъщност никой няма да ти потърси никаква отговорност…. Засега!“


Слави Трифонов, 29-ти април 2020 година

„Смятам, че извънредното положение е неефективно. Щабът е неефективен. За радост българският народ е здрав. Застрашени са основно възрастните хора. Министър-председателят прави хаотични действия, няма план и води държавата към хаос и разруха. И ако не се вземат веднага сериозни, различни мерки, ще последва икономически колапс, който ще бъде много пъти по-страшен от коронавируса. Затова извънредното положение трябва да прекъсне веднага. Този безмислен щаб да престане да съществува. Държавата да отдели пари, за да може под карантина да бъдат поставени възрастните хора. Те да получат достатъчно финансова помощ, за да могат да преодолеят рисковия период. Държавата може да си позволи да направи всичко необходимо, като грижи, храна, асистенти, за да запазим живота на нашите бащи и майки, дядовци и баби. А всички млади трябва да излязат да работят, да се разхождат свободно по парковете и въобще – да живеят. Всички молове, хотели, ресторанти, магазини да бъдат отворени веднага.

Сутринта слушах министъра на туризма Ангелкова. Тя говори 1 час и не каза нищо. Тоест тя наистина не каза абсолютно нищо. Тя няма никаква идея и никакъв план какво ще се случи с туристическия бизнес това лято. Тя е абсолютно неспособна да взима правилните решения, особено в такава кризисна ситуация. След като всяка държава е оставена да се оправя сама, дори в ЕС, трябва веднага да се отворят хотелите в България и да се направи всичко възможно и адекватно те да бъдат правилния избор за българските туристи. И въобще – трябва да се направи всичко възможно бързо и безапелационно да започнем да се справяме с тази криза. Извънредната ситуация изисква извънредни мерки.“

Видимо Слави Трифонов демонстрира отношението си към извънредното положение, на усилията на Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса и на правителството – остра жлъч, подигравателни сравнения и обиди. Новият месия стигна до там, че включи образите на генерал Мутафчийски и други членове на НОЩ в развлекателната програма на вечерното си шоу.


Днес Трифонов показва притеснителни признаци на морална деменция като заявява:

„В здравеопазването цари абсолютен хаос! Хаос, който касае всички нас – гражданите на България. Поводът за този хаос е кризата с коронавируса, а причината е тоталната некадърност на правителството начело с министър-председателя, парламентарната му група и здравния му министър. В този хаос потъват ужасно много хора всеки ден. И хора, които се страхуват от коронавируса и хора, които не се страхуват, тъй като в крайна сметка сме общество, живеем заедно и сме подчинени на едни и същи закони и правила.

Хаосът е тотален. Бойко си кара джипа, министърът на здравеопазването говори неверни неща, парламентарната група на ГЕРБ и ОП приемат закони и правила, в които няма никаква логика и не са в състояние да защитят, предпазят и подпомогнат населението на България. В държавата цари страх и безнадеждност, които се засилват с всеки изминал ден. Така наречените “мерки” се взимат “следварително”, а не с цел да предпазят или да повлияят за в бъдеще.

Знам, че звучи апокалиптично, не знам как се чувствате - само мога да предполагам - но съм брутално вбесен от това, което виждам. Добре – и ще има ваксина, и коронавирусът ще отмине. По един или друг начин сами ще се справим с тази криза. Казвам сами, защото и сега българите се справят сами, въпреки некадърността и глупостта на управляващите.

И после? Кой ще бъде отговорен за целия този хаос и всичко това, което се случва в момента? Кой ще понесе отговорността и ще понесе наказание с цялата сила и строгост на закона и морала? Кой? Каквото и колкото зависи от мен, за да има възмездие, ще направя всичко, ама всичко това да се случи.“

Слави Трифонов и всички отговорни за лъжите, с които облъчваха месеци наред българския народ, трябва или да замълчат, или да се извинят за обидите към лекари и генерали, които отправяха ежедневно. Вие, господин Трифонов, носите отговорност за кризата, в която изпаднаха хората днес! Думите могат и да убиват, защото животът не е шоу!  


Коментари (24)

7/8 простак Заблудата,че само той знае истината е същата,като тази,че само той има интернет и другите няма да разберат,какво е изхождал словесно през последните 7,8 месеца!Селски хитрец в градски условия!
17.11.2020 18:06 / Отговор
Киро Бизона Много искам да дойдат изборите и учиндолския дегенерат да го запратят в политическото бунище, където му е мястото! Тоя инвалид се самозабрави, но няма кой да му подаде ръка нито на избори, нито след тях! Най-много да го използват да им даде малко гласове при евентуална коалиция: „Барометър" при избори днес: ГЕРБ №1, Слави Трифонов и ДБ под чертата“ - https://www.dnes.bg/politika/2020/11/12/barometyr-pri-izbori-dnes-gerb-1-slavi-trifonov-i-db-pod-chertata.469466 - след което да го изритат на политическото гюбре! Ето и цитат от този линк: „Няма динамика в нагласите към партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" – 3,7% от избирателите биха го подкрепили при избори, като няма и промяна и в профила им – млади хора и от малки населени места“! Честито, гус‘ин Учиндолски и за многая лета!
17.11.2020 18:34
ИМА ТАКЪВ АНТИБЪЛГАРИН-СЛАВИ ТРИФОНОВ................. 8/8..................... ПЪРВО ОПРОСТАЧИ С ЧАЛГА ХИЛЯДИ ДЕЦА.......
ПОСЛЕ НАПРАВИХА ПАРТИЯ, КОЯТО ДА РАЗПАДА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ПОД КОМАНДВАНЕТО НА ЧЕРНИЯ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ
ПОСЛЕ СЕ СЪЮЗИ С ОТРОВНИТЕ АНТИБЪЛГАРИ, С КОЗАТА МАЯ, С ПСИХЯСАЛИТЕ АНТИМАЙКИ
ПОСЛЕ ЩЕ СЕ СЪЮЗИ И СЪС ДЯВОЛА, ЗА ДА РАЗБИЯТ БЪЛГАРИЯ
НАКРАЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИБРАН........
17.11.2020 18:44
Z "Селски хитрец в градски условия" - много ми хареса! Дългият винаги се е държал по пуберски и мосля, че няма капацитет да промени това. За съжаление, вероятно ще събере достатъчно гласове за една-две депутатски заплати и ще прави циркове в Парламента, но то там винаги е имало поне един циркаджия. Все пак някой трябва да грабне щафетата от Волен.
Прося извинение от цирковите артисти, че използвах думите "циркове" и "циркаджия" - не с лоши помисли. Много уважавам цирковото изкуство.
17.11.2020 18:50
Бойко е виновен защото е без шапка, после защото е със шапка!КУКУМИЦИНИ ЧЕРВЕНИ!
17.11.2020 18:13 / Отговор
Иво И слафчо се молеше май за служебно правителство поне!
19.11.2020 14:32
Анастас #

Чалгарчетата ще го направят депутат, за съжаление.
Заедно с бездарният му екип.
Умишлено опростачено поколение ...
сега ще бере плодовете и ще прибира мангизите.

Едни Гъзари - с цвят червен ... дори нямат и Ферари.

Такива са и Поклонниците на Простака Слав'
автоджамбази, гумаджии, драйвъри, чейнчаджии, сервитьори, миячи на чинии, клозетни чистачи и объркани чалгарчета.

(работническо селски чалгарски)
17.11.2020 19:11 / Отговор
Идиоти, сър! Стават единствено за учиндолски шерифчета...
17.11.2020 19:18 / Отговор
кесо Учиндолският цървул и в парламента /ако изобщо влезе де/ще си остане само един проз цървул.
17.11.2020 20:49 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема