Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Нидал Алгафари: С грешките на Нинова БСП си гарантира загубата

Мнения

Нидал Алгафари: С грешките на Нинова БСП си гарантира загубата

Надменността на лидерката била причина за резултата

БСП не победи, заради надменността, с която работеше през цялото време лидерката Корнелия Нинова и предпоставките за загуба, които създаде. Коментарът е на ПР-експерта Нидал Алгафари, пише БНР.

Няма друг лидер, който да разцепи партията си малко преди изборите и после да създаде 17 партии в евролистата си. Тя насъска партията срещу Сергей Станишев и създаде атмосфера, която накара  17-те кандидати за евродепутати не да гонят избиратели и да ги убеждават, а да ходят за лични преференции, битката беше за преференции.

Като друга причина за загубата на левицата той посочи фактът, че в основната петица на евролистата трима души не са членове на БСП. Освен това постави за водач човек, който не е член на БСП. Това означава, че в партията няма достойни да водят листата. Каквото и да бяха направили ГЕРБ, с тези грешки БСП щеше да загуби.

Според Алгафари въпросът за отговорността при Корнелия Нинова е сложен. Тя ще отправи обвинения в купуване на гласове, в машинации, ще прехвърли вината върху Националния съвет, както го каза, забравяйки че същият НС избра ръководството, което тя си поиска. Тези хора нямат опит, знание, мъдрост. Такава кампания беше абсурдна. Необходим е достатъчно модерен лидер, с европейски нагласи, човек който да обедини и привлече лявата периферии.

По думите му в страната има финансова стабилност, мигрантиски натиск няма, налице е спокойствие сред хората. Правителството не успя да се справи с битовата престъпност, но това не означава, че управляват лошо. Това, също така,  не означава, че не може да се управлява и по- добре, че не може да има и алтернатива за по- добро управление.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема