Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Нидал Алгафари: С тази листа БСП като че ли отново ще дадат победата на ГЕРБ

Мнения

Нидал Алгафари: С тази листа БСП като че ли отново ще дадат победата на ГЕРБ

Снимка:

Това, че Корнелия Нинова е била просто уведомена за заявката на Румен Радев за втори мандат, ми звучи малко обидно, смята политическият PR

Вчера БСП обяви водачите на листи за предстоящите парламентарни избори. Стана ясно, че лидерът на партията Корнелия Нинова ще е първа както в София, така и в Пловдив. От Tribune.bg потърсихме за коментар политическият PR Нидал Алгафари.

Г-н Алгафари, вчера станаха ясни водачите на листите на БСП за предстоящите парламентарни избори на 4 април, левицата залага на настоящи депутати, смятате ли че изборът е добър, очаквани ли са тези имена?

Дали е добър или не, те могат да преценят сами за себе си дали е така, но от моя гледна точка смятам, че това не е най-удачният вариант, на който се спират, защото много големи фигури от БСП, които са популярни и които носят някакъв имидж на тази партия, са извън листите. Ще е много трудно с тези имена, които са в момента да пребориш имената, които ще бъдат от другата страна, на главните им опоненти. Става въпрос за хора, които са по-малко познати или пък са познати с нещо не чак толкова по-специално.

Какъв би бил резултатът за БСП с тези лица?

По-скоро смятам, че с тази листа БСП като че ли отново ще дадат победата на ГЕРБ!

Без водаческо място остават редица критици на Нинова като Кирил Добрев, Весела Лечева, Дора Янкова, Драгомир Стойнев и други, тя от своя страна ще бъде водач на две листи - 25 МИР в София и в Пловдив – правилен ли е този ход?

В БСП по принцип това го има от много отдавна – лидерът на партията да води две листи със съображения ако, не дай Боже, нещо се случи с първото – второто. Това са сигурни избираеми места, но за всеки случай. Винаги обаче могат да станат грешки. По отношение на това, че Нинова избра този път да е водач на листата в Пловдив, най-вероятно целта е да пооправи ситуацията, която стана около Гергов, т.е. социалистите да я припознаят и да припознаят партията си, за да гласуват. Въпреки че е нож с две остриета, защото ако хората, които гласуват за БСП в Пловдив, сега се окажат по-малко, отколкото, когато са гласували преди, когато беше силен Гергов, ще е много тежък удар за лидера на БСП.                                      

Г-жа Нинова обяви, че е знаела предварително за заявката на Румен Радев за втори мандат. Левицата поздравява президента и Илияна Йотова за решението им, как бихте коментирали?

Най-вероятно е било съгласувано с нея от президентската институция, не бих си представил по друг начин да бъдат нещата. За съжаление обаче фактът, че е била само уведомена, защото на практика няма решение на легитимните институции вътре в БСП, нямат спор, нямат диалог, просто има едно уведомление, по-скоро ще навреди, отколкото да помогне. Нищо не значи това, че тя е знаела. Тя знае като Корнелия Нинова, но като лидер на БСП тя е наясно, че първо трябва да минат през номинации в цялата партия за подкрепата за втори мандат на г-н Радев и на г-жа Йотова, че след това трябва да мине дебат на Националния съвет. Така че, уведомлението ми звучи по-скоро малко обидно. Щом така са преценили…                                                                                                                                                                      


Коментари (14)

Сирийче А, как могат да победят,ако не е тайна?
04.02.2021 14:28 / Отговор
много е важно да се отбележи, че авторът е сирийче, или дебел, или застаряваща или с торбички под очите - тартаковизми.
04.02.2021 15:35
За мен може и да е важно,умнико! Много ми е важно,че ти е много важно,че за мен е важно!Тъпако,ако бях писал еврейче,пак нямаше да харесаш никнейма ми,което ми е крайно важно!Прави си духови инструменти и не живей чуждото!И защо не кажеш,как ще победят,а се вглеждаш в сламката?
04.02.2021 16:27
изобщо не се разбира, че това е никнейма ви, а не обръщение към автора на статията. Интересен избор. Забелязали сме един с променлив никнейм, но най-често тартаковер, на който аргументите му срещу нечие мнение основно са в това как изглежда, каква му е възрастта, какви са му килограмите, такива важни неща. Да не сте от неговата партия? Нескопосани са вашите просташки изблици.
04.02.2021 18:02
Грозен Кауза пердута
04.02.2021 18:15
Духльо Отново не казваш,как ще спечелят,а се опитваш да ми отвръщаш на просташките изблици,които са провокирани от не по-малко просташките твои махленски забележки!
05.02.2021 10:13
Покажи всички
Всички искаме млади хора, неопетнени от времето, а този седнал да реве за старите кримки. Ами дайте път на младите, ние старите сме изхабени от два режима. Трябва да има смяна на поколенията, свежа кръв. Няма като баба Цола Драгойчева, въпреки че вече има добри памперси за стари хора, да гледаме едни и същи синодални старци да ни управляват.
04.02.2021 14:39 / Отговор
ха ха още не сте разбрали че победата я дава народа,а не разни червени мутри и крадци
04.02.2021 14:45 / Отговор
Ако поне някой си е направил труда да прочете туй-онуй би трябвало да знае, че майката на Алгафари е българка, а по всички правила /дори и в Библията го пише/ от където е майката, такова е и детето. Алгафари, независимо от името на баща си, което носи е чист българин.
04.02.2021 16:27 / Отговор
Мианмарец Ако е сириец,това не е лошо или унизително,напротив!Гледам,че има някакъв на който му е важно,кой как се представя под коментара си! Алгафари не е от тези,които се нуждаят от защита,особено,ако е нескопосана,като на "много е важно"...
04.02.2021 17:33
Грозен Кауза пердута
04.02.2021 18:16 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема