Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Николай Василев на крачка от сбъдването на детската си мечта

Мнения

Николай Василев на крачка от сбъдването на детската си мечта

Николай Василев на крачка от сбъдването на детската си мечта - Tribune.bg

Премиерът, който може да ни управлява от Космоса?

Предложеният от Слави Трифонов за министър-председател Николай Василев е все по-близо до сбъдването на детската си мечта. И ако си мислите, че тя е да управлява от „Дондуков 1“, то в грешка сте.

Архивите са запечатали, че Василев иска да стане космонавт. Може би затова лидерът на „Има такъв народ“ ни обясни днес от телевизионния екран, колко важно е България да бъде член на Европейската космическа агенция. Трифонов дори обяви, че приоритет на правителството му е да изпрати мъж и жена, които да са първите български астронавти в НАСА. Дали именно с това Слави не е привлякъл Василев да застане на чело на кабинета му?!?

Слави Трифонов заяви, че е време да започнем да гледаме нагоре, към звездите. Обясни няколко пъти колко е важно за управлението на страната ни владеенето на езици. И ето: хобитата на предложения за министър-председател са точно тези – астрономия и лингвистика.

Чудесно, ето го и първият кандидат за изпращане в космоса! Търсят се още двама - една жена и един северномакедонец. Василев би могъл да се превърне в първия премиер изпратен в космоса, а защо не и първия управлявал от там. Така ще успее да сложи в малкия си джоб Ричард Брандсън, горкият американец се бръкна с цяло състояние за историческият си полет.

За какво още мечтае Василев? За Мадона. Да, тя е била еротичната му фантазия, когато е бил на 20 години.

От отговорите на блиц въпросите става ясно, че Василев е мъж зависещ от жена си, който дава назаем и пари, и доверие, и казва „ДА“ когато вярва. По професия инвестиционен банкер той държи парите си в България, като по-голямата част от тях са евро, а по-малко в долари.

Описва някои от българските лица в политиката така: Сакскубурготски като уникелан, Бойко Борисов - „твърд“, Станишев като перспективен, а Костов като разсърден.

/бел.ред. Към 01.2005 година Сакскубурготски е премиер, Борисво – Главен секретар на МВР, Станишев – председател на ПГ на „Коалиция за България“ , а Иван Костов лидер на Демократи за силна България, а смият Василев е министър на транспорта и съобщенията/

Дали 16 години след това интервю Василев още мечтае за космоса, дали продължава да дава назаем доверие, предстои да разберем .....

Интервюто вижте тук

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети