Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Нов играч на терена – Конституцията в боклука

Мнения

Нов играч на терена – Конституцията в боклука

Нов играч се явява на терена, гърмят вече няколко дни позабравени социолози и политолози. Същите тези, които само преди пет години издигаха Румен Радев в небесата, а днес вече го обявяват за разединител на нацията и вреден за страната. Същите тези, които възхваляваха Слави Трифонов, обявяваха го за месията, който ще изведе страната ни в едни висини, че аха да вземе властта и вече улиците ще потече мед и масло. Много бързо обаче се отрекоха от него, още с първите петли на третия ден. Същите тези, които изградиха кариерата си от БСП/БКП днес отново имат нов спасител – Кирил Петков.

Ако все още не е станало ясно, човекът погазил най-висшия закон на България се спряга за следващия министър-председател. Не успя да ни оправи Радев, не успя да ни оправи Трифонов, но Кирил Петков със сигурност ще ни оправи. В това няма никакво съмнение. Идеята е, че с приключване на това служебно правителство, защото идвало следващо такова, Петков и неговия близък приятел и финансов министър Асен Василев, защото те си вървят в пакет, ще си направят партия и ще спечелят изборите. Не само ще спечелят изборите, а ще изпратят всички останали в небитието.

Чак е срамно да се споменават тези „социолози“ и „политолози“, защото подобни внушения от тяхна страна за престъпление срещу Конституцията, респективно срещу България. Това е така, защото ако само те не са разбрали е време да се информират – Кирил Петков е станал министър в служебния кабинет на Румен Радев погазвайки Конституцията на България. Не само не е зачел основния закон, но и вероятно е подписал декларация с невярно съдържание, което е относимо към друго нарушаване на закона. Все още не му се търси сметка и истината се затаява. Румен Радев мълчи и не показва документите, Петков чака отказа от канадското му гражданство само да дойде от Румъния, някога.

Но пък след като Трифонов и сценаристите му успяха да станат депутати, че и да спечелят избори, когато Мая Манолова успя да заличи миналото си в БСП и предложението ѝ за Пеевски, когато Арман Бабикян влезе в пленарна зала – то вече всичко е възможно. Възможно е да станем свидетели и на това как месията Кирил Петков идва да ни оправи, а първата му работа е да хвърли Конституцията в боклука.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още