Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Огнян Минчев към Радев и „Позитано“: Спрете да слугувате на Москва

Мнения

Огнян Минчев към Радев и „Позитано“: Спрете да слугувате на Москва

Снимка:

Догодина ще станат сто години. Сто години срамота!

Видният социолог Огнян Минчев публикува обръщение към президента Румен Радев и политиците от БСП от профила си в социалните мрежи.

„Искам да се обърна към българските политици и към тези - като Радев - които отчаяно се опитват да станат такива: Престанете да упражнявате красноречието си срещу македонския премиер Заев. Така, както вие приказвате всякакви неща, за да се харесате на потенциалните си избиратели, така и Заев не може да говори публично като игнорира почти един век пропаганда и социализация на своя народ в определени доктрини и вярвания”, пише експертът.

„Заев прави достатъчно за да подобри максимално отношенията между България и Македония. Престанете да се държите като обидени деца - "падна ви" някой, който е по-уязвим от вас и сега капризничите и се опитвате да го командвате. Командвайте Путин, Тръмп, поне Юнкер. Ама не ви стиска. Хайде по-кротко! Македония, управлявана от Заев е наш приятел. Дори и да разтурите това ново приятелство, нито ще станете по-умни, нито по-успешни“, призовава Огнян Минчев.

„И още нещо - за никого не е тайна, че пружината на българските политически марионетки се навива от Москва. Затова най-вече ругаете Заев - за да провалите договора ни с Македония, за да осуетите членството й в ЕС и НАТО. Няма да ги провалите. Колкото от по-високо викате, толкова повече червените ви подгърбия блестят на слънцето. Спрете, защото ще започнем поименно. Радев, ти си първия, нали знаеш? По ранг, имам предвид... Ало, Позитано, спри да слугуваш на Москва - догодина ще станат сто години. Сто години срамота!“, пише социологът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема