Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Павел Шопов: Обединеното кралство е първата птичка. Ще бъде последвано и от други страни

Мнения

Павел Шопов: Обединеното кралство е първата птичка. Ще бъде последвано и от други страни

Павел Шопов: Обединеното кралство е първата птичка. Ще бъде последвано и от други страни - Tribune.bg
Снимка:

„Аз съм традиционалист, консерватор и като такъв няма да оригиналнича, а ще пожелая нещо, което някои могат да счетат за най-банално – да са живи и здрави и през следващата 2020 г. Господ, нашият спасител Исус Христос, да помага на всички нас българите!“. Това пожелание отправи специално за  читателите на Tribune.bg депутатът от „Атака“ Павел Шопов.

Атакистът, който понастоящем е независим народен представител в парламента, за пореден път изрази личното си убеждение за ползите от напускане на Европейския съюз.

„Днес Брекзит във Великобритания, после в други братски страни от Европейския съюз/ЕС/, защо не в скоро време и Булекзит! След вече толкова години в ЕС провалът за мен е пълен. Моделът беше установен, той до нищо добро не доведе и какво да упорстваме, какво повече да се мъчим. Проблемите в България идват от това, че не сме суверенна държава, че изпълняваме едни директиви и хармонизации. Тогава при една схема, когато в една конструкция нещата не вървят, какво лошо има да се отървем от нея, да излезем така, както англичаните видяхме, че го направиха“, настоява Шопов.

„САЩ подкрепиха Великобритания. Видяхме позицията на американския президент, че е правилно това, което англичаните правят и в тази насока – защо САЩ да не подкрепят и нас в едни такива усилия и действия?“, попита той.

„Видяхте, Полша постави условие и тя ще излезе от схемата за т.н. „Зелена Европа”. Защо Полша да може, а ние да не можем? Само в това отношение давате ли си сметка какво ни чака в енергетиката? Ние отдавна сме предупреждавали за това от „Атака“. Спряха ни четири блока от атомната централа „Козлодуй”. Спряха ни преди 10 г. да построим АЕЦ „Белене”, която сега щеше да бъде фактор и да бълва ток. Спряха ни през България да мине „Южен поток”, който щеше да носи по 500 млн. долара на година, да не говорим за важността на държавата. Това са не само грешки, това е егоизмът на големите страни в Европа – Франция, Германия. Това е влияние на либерализма и неолиберализма като модел, който работи в най-отрицателна насока за интересите на европейските страни. Това е невъзможността да се съвмести несъвместимото – юга със севера в Европа. Това са могъщи исторически, икономически и културни противоречия, които правят тази общност фалшива, измислена и на глинени крака“, смята депутатът.

Според Шопов фактът, че християнството не е записано в т.н. Европейска конституция, в документите от Лисабон, само по себе си говори за кризата в духовната сфера.

„Да не говорим за неадекватните отношения с Русия. И всичко това прави нещата неспасяеми. Обединеното кралство е първата птичка. Ще бъде последвано и от други страни. Затова е целият ужас на евробюрократите, които са в паника. Затова, макар и не особено задоволителни, резултатите на консерваторите са по-добри, отколкото беше при представителството им в предишния парламент. Това са все тенденции, в които няма нищо случайно и всеки, който има очи да вижда и уши да слуша, трябва да проумява накъде отива Европа и света. Нашият шанс е да се борим. Това ни липсва най-много. Да бъдем истинска суверенна държава, да спазваме Конституцията си, която на толкова хора не им харесва, и да работим за българския национален интерес всички ние, въпреки че знаем кои отдавна са го предали, отдавна са станали слуги на чужди господари и кои са тия, които са загубили всякаква връзка с народа си, с живота му, с действителността. Да чуем хората!“, призова Шопов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети