Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Петър Чобанов пред Tribune: Трябва има мнозинство и да е ясно кой носи отговорност за бюджета

Мнения

Петър Чобанов пред Tribune: Трябва има мнозинство и да е ясно кой носи отговорност за бюджета

Петър Чобанов пред Tribune: Трябва има мнозинство и да е ясно кой носи отговорност за бюджета - Tribune.bg
Снимка:

За инфлацията, цената на тока, компенсациите за бизнеса и домакинствата Tribune.bg разговаря с депутата от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов.

Г-н Чобанов, ще успеете ли с актове на Народното събрание да облекчите домакинствата и бизнеса от влиянието на икономическата криза? Ще намерите ли консенсус?

Както виждате, в изказванията на почти всички се обръща внимание на този въпрос. Това, което ние от ДПС правим, е да предложим решение на тези проблеми. Миналия септември 2021г. от трибуната на НС лично предупредих, че идва инфлация, че трябват мерки, за да не се допусне тя да стане твърде висока и да подстрадат уязвимите групи граждани и бизнеса. За съжаление доста време беше пропиляно, но отговорността да направим необходимите крачки, за да съставим мнозинство и да решим тези проблеми, остава. При всички случаи ще се обърне внимание на тези проблеми и парламентът няма да ги остави неадресирани.

Това да очакваме да го видим в Държавния бюджет?

Бюджетът е съвкупността от всички мерки и инструменти, и е естествено там да го видим. Затова трябва да бъде съставено мнозинство и да е ясно кой носи отговорност за държавния бюджет.

А вие имате ли предложения?

Като стигнем до въпроса, естествено е да изработим. Ние доказахме в предишните парламенти, че нашата дума по отношение на бюджета се чува и нашите предложения винаги намират място в бюджета. Спомняте си 120-те лева за пенсионерите. Спомняте си и цялата подкрепа, която дадохме за бизнеса. Спомняте си за цената на електроенергията. Доказахме, че го правим навреме - тогава, когато бъдем чути и сенадяваме в този парламент да има повече място за диалог и тези предложения бързо да стигат до тези, за които са предназначени.

Хората се притесняват, че 5-6 пъти ще им се вдигнат сметките за тока, ако отпадне регулирания пазар на електроенергия?

Ето това кара всички нас да подхождаме отговорно към всички тези проблеми и да има работещо правителство и ясно мнозинство.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати