Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Петьо Блъсков: Борисов е в голямата политика, Радев бие чанове, Нинова прегръща козички

Мнения

Петьо Блъсков: Борисов е в голямата политика, Радев бие чанове, Нинова прегръща козички

Снимка:

Управленският занаят на високо равнище е адски динамичен

„Идват изборите – започва се с хакерската атака срещу данните в НАП. Вечно си търсим някакъв дявол черен“ коментира журналистът Петьо Блъсков в предаването „Беновска пита. Попитан дали Борисов трябва да има аналитичен щаб до себе си, той заяви, че всички ръководители на това равнище в света и в историята са имали такива щабове – „мозъчна група, която да не е съставена от известни социолози, защото те обикновено говорят това, което е удобно на ръководителя“.

„Около президента се създаде нещо подобно, но според мен там е доста тъжна картинка. Управлението в момента и управленският занаят на високо равнище, на правителствено равнище е адски динамичен“ коментира Блъсков.

Блъсков коментира, че може би в рамките на общата европейска политика премиерът би трябвало да приеме решение за подкрепя на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор, но има още време и само се подгрява котлонът.

„Една група от хора, които да следят всички сектори в развитието на света е изключително важна за всеки топ управленец“, заключи Блъсков.

„Борисов самотен ли е в заниманието си на управляващ?“ попита Беновска. Блъсков отговори, че такива постове са самотни и шеговито каза, че край морето има село, което се казва Самотино.

„Постепенно от този пост се става жител на такова селище. Високостоящите ръководители винаги са в известен смисъл самотни. От друга страна – един велик поет Шилер – е казал, че силният е най-могъщ сам, което крие в себе си много сериозен анализ и истина“, каза журналистът.

„Успехът е общ, провалът е твой“, цитира Беновска и попита госта си дали Корнелия Нинова е самотна, или не е на толкова висок пост. „Тя според мен… както казват някои хора, които не са много образовани медицински – „абе, тоя не е сам“. Струва ми се, че към нея може да се каже нещо подобно“, заяви Блъсков.

Беновска подчерта, че Нинова е отишла във Варна „несама“ и е казала, че изпълнителното бюро сваля доверието от председателя на БСП-Варна Гуцанов. „Тези приказки – свалям доверие и качвам доверие – извинявай, ама това ме връща 30 години назад, когато тези „свалям и качвам доверие“ бяха присъдите на партийните бюра и партийните организации. Много е тъжно 30 години след това да слушаме същите формулировки и по същия начин да се прави политика. Това звучи отвратително само по себе си, така че не е сама“, заключи Блъсков.

„Ще бъде ли сама на Бузлуджа, казвам го образно вече или това ще бъде нейният апотеоз?“, попита Беновска. Блъсков отговори, че според него там ходят искрени симпатизанти на БСП и хора, които искат да се зарадват на своето участие в партията и да подкрепят, но как Нинова ще експлоатира това – е неин проблем.

„Не върви на добре нейната работа“, коментира Блъсков. Беновска го попита добре ли върви работата на Радев и припомни, че по негови думи F-16 няма да излетят. „Тая работа с F-16 трябва да престане най-накрая. Избрахме самолет, купихме го, точка по въпроса. Какво има още да разтягаме локуми. Защо се внася непрекъснато инфекция в информационната среда на средата?“, коментира Блъсков и заяви, че Радев сигурно не знае какво друго да прави.

„Ходи да разклаща чанове“, заяви Беновска. Блъсков отговори, че това му отива и хора го обичат и искат да го видят, но трябва да остави настрана самолетите. „Сетих се, че Корнелия Нинова ходеше да прегръща болните козички, нали и те имат звънчета. Кои ще ходи да прегръща сега болните свинчета?“, попита Беновска. Блъсков коментира, че по този начин се изразяват и показват на какво са способни в правенето на политика.

Беновска го попита дали обединява Радев и Нинова в един образ, а Блъсков отговори, че действията им ги обединяват – единият чанове, другият козички.„

Хубаво е политиците да правят каквото искат, за да ги видим какво представляват“, заключи Блъсков. Той заяви, че според него Борисов влиза в голямата политика последната година, а там има процеси, правила и хватки, които са на друго равнище, специални са и очевидно голяма част от тях ги е овладял и това го прави самотен. „Той около себе си няма хора в тази игра. Те са на по ниско равнище в играта“, коментира Блъсков и заяви категорично, че Борисов ще изкара мандата си.  


Коментари (6)

Капитана А БАЛКЪВ ПРАВИ СВИРКИ НА ВИНЕТУ!
22.07.2019 20:23 / Отговор
Редник си По -горе има коментари с лица и профили,а не анонимни пъзльовци с гръмки никнеймове.Капитан страхливец .
02.08.2019 15:17
Петронии Тъжното е че някой хора виждат БСП като алтернатива на ГЕРБ, което разбира се е огромна грешка. Този тип избиратели неволно изпълняват плана на Кремъл и кагабееца и бивш резидент на КГБ в България Леонид Решетников България да бъде управлявана от партии от руският сектор, което управление може да подложи на риск членството на България в ЕС и НАТО, плюс увеличаване на влиянието на Кремъл в родината ни, което и сега е твърде високо и опасно за нас българите и еврочленството ни.
22.07.2019 21:13 / Отговор
Петронии Тъжното е че някой хора виждат БСП като алтернатива на ГЕРБ, което разбира се е огромна грешка. Този тип избиратели неволно изпълняват плана на Кремъл и кагабееца и бивш резидент на КГБ в България Леонид Решетников България да бъде управлявана от партии от руският сектор, което управление може да подложи на риск членството на България в ЕС и НАТО, плюс увеличаване на влиянието на Кремъл в родината ни, което и сега е твърде високо и опасно за нас българите и еврочленството ни. Ние избирателите трябва да изметем старите партии начело с тяхната майка комунистическата и руска партия БСП.
22.07.2019 21:18 / Отговор
Петьоо Беновска те прецака-поканила те да говориш, а ти задава отговори. Купихме самолетите-да не коментираме вече. Нарочно се правите на глухи и местите въпроса от парите към това, че Радев бил против. Сто пъти ви каза-самолета е хубав, но ще излезе 50% по-скъп от плануваното. А и иска дълга писта така, че и за това милиончета отгоре. Ако Боко беше поискал от парламента реалната сума за покупката с въоръжение и наземна инфраструктура-няма проблем. Ама не му стискаме защото щеше да се види колко по-скъпо излиза. И както каза Цецко-избора е политически. Лижем го на щатите. Там е проблема. Радев говори за парите. И само за парите. А за тези пари-лошо окомплектоване. После ще дадем още, но тогава нещо друго ще залъжем хората-дано мине номера.
23.07.2019 08:04 / Отговор
Чума Комунистическата чума е 100 пъти о-опасна от африканската...
02.08.2019 15:19

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема