Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Политолози: Черният ПР на Радев е предизборна агитация

Мнения

Политолози: Черният ПР на Радев е предизборна агитация

Снимка:

Президентът заема ясната страна на БСП, смятат експерти

Президентът Румен Радев коментира политическата ситуация в страната, като посочи, че скандалите с имотите на властта няма как да бъдат заглушени, защото гражданите очакват реално противодействие на корупцията. Държавният глава заяви, че е равно отдалечен от всички партии и отправи критики към Бойко Борисов, че води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.

„Докато двамата са от различни лагери, винаги може да очакваме да има такъв вид сблъсък и конфронтация. Още повече, когато президентът има политически мераци и слиза на нивото на партийната политика, влиза в партийни пререкания с партийните лидери. Очевидно е, че когато заемаш държавен пост, харчиш държавни пари и очевидно президентът използва целия бюджет на президентската администрация да прави черен PR на управляващите, което представлява предизборна агитация", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Политологът Любомир Стефанов се съгласи с твърдението му, като заяви, че на Радев само му се иска да е независим и този черен PR, който използва, бил доста „долнопробен“. Той допълни, че чрез поведението си президентът заема страната на опозицията, което не било безпартийно.

По думите на доцента, Радев заема ясно страната на Корнелия Нинова. А Стефанов допълни, че БСП, която е със 100-годишна традиция, е показала, че нищо не е научила.

Според Стойчев социологията има за цел да формира нагласите, а е ясно, че между ГЕРБ и БСП има разлика, която не може да бъде стопена.

По темата за скандалите с апартаментите и двамата политолози се обединиха около мнението, че "апартаментгейт" е симптом на самозабравяне и е ясно, че не се толерира от хората. Въпреки това, хората си подкрепяли определена партия, независимо какво се излага на показ в тези скандали.

Относно поисканата оставка на председателя на ВКС от депутатите, гостите посочиха, че това, което той прави е "удар срещу ефективната реформа в правораздавателната система, защото този мониторинг се оказа неефективен да постигне добри резултати".  

 

 

 


Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ЩЕ СИ ГОВОРИМ НА 27/05/ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ..... ЩОТО КОМУНИСТИТЕ ПРАЩАТ ОТ АКЪЛ ПОЖАРНИКАРА „БУДА“,
- КАКА ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА, ПАРТИЙНАТА СЕКЛЕцАРКА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РиВА ПО ТиЛИВИЗОРА, ЧЕ И НА НЕЯ КОМУНИСТИТЕ УБИЛИ ДеДО И, И КАТ СА НИФИРКА ПЕЕ "ЦЪФНАЛ ГЕРБЕР",
-МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв, ЗАВЪРШИЛ ПОМОЩНОТО У-ЩЕ ВЪВ ВЪРШЕЦ, СИН НА ПРОВЕРЕН И ВЕРЕН ДРУГАР ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,
-МИТЬО ГЛАВоЧЕВ, ЗАМ СЕКРЕТАР НА ППО,
-ДАНАИЛ КИРИЛОВ СТАНАЛ ЧЛЕН НА БСП‚ “ПО УБЕЖДЕНИЕ В РАЗМИРНАТА 1997”,
-РОШКО КОМСОМОЛСКИЯ СЕКЛЕцАР, ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА,
-ДЕБЕЛАТА ЛИЛЯНА, ВНУЧКА НА ПАРТИЗАНИНА ГЕОРГИ ПАВЛОВ, ЗАВЪРШИЛА „ПРЕСТИЖНИЯ“ ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ СЪЗДАДЕН ОТ „МУЛТИ ГРУП“, В КОЙТО БАЩА И Е РЕКТОР......МУ-ХА-ХА B-)
13.05.2019 21:06 / Отговор
ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ГЕРБАВИ аналЛИЗАТОРИ.... МУ-ХА-ХА....
13.05.2019 21:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още