Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Предозиране: Кирил Петков чисти имидж с кампания „Тайно спасих Украйна“

Мнения

Предозиране: Кирил Петков чисти имидж с кампания „Тайно спасих Украйна“

Предозиране: Кирил Петков чисти имидж с кампания Тайно спасих Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Няма скрит български износ на оръжие за Украйна“. Това са думи на Кирил Петков на 24.06.2022 година, когато той е премиер на България в правителството на четворната коалиция.

„Голяма част от снарядите в Украйна бяха български“, обявява вчера на 17.01.2023 година същият Кирил Петков.

Народното събрание по време на четворната коалиция с премиер Кирил Петков гласува да не се изнася военна помощ за Украйна, а само хуманитарна, както и да ремонтираме танкове на Украйна. Същият Кирил Петков беше и на посещение в Киев, където разговаря с Володимир Зеленски и увери, че Украйна не иска оръжия от нас, а само да ремонтираме.

След по-малко от година идва въпросът защо Петков излъга българите? Дали малко преди новите предсрочни избори съпредседателят на ПП не си прави имидж кампания с „Тайно спасих Украйна“? Това разбира се е реторичен въпрос, защото е ясно, че не само Украйна не е спасена, а е трудно да вярваме на каквото и да било изречено от Петков. Едно е ясно обаче, от началото на войната страната ни увеличи в пъти производството и износа на оръжия. Ясно беше, че те отиват за Украйна, но не като безвъзмездна помощ, а срещу заплащане.

След година: Кирил Петков призна за изнасяните оръжия за Украйна и снабдяване с гориво от Лукойл

Ако Кирил Петков наистина е спасявал Украйна трябва да отговори как и кой му е дал мандат да изнася оръжия, какво всъщност е пращал и има ли някакво решение на който и да било орган в страната? Дали пък това решение на „спасителя“ не е взето като това за меморандума с Джемкорп, без да пита никой и да се съобразява с каквито и да било закони?

Ако пък има подписан договор от страна на Кирил Петков, защото Народното събрание не е дало разрешение за безвъзмездна помощ, то на каква стойност и срещу каква сума бившият премиер е спасил Украйна?

Още по-важният въпрос е дали Корнелия Нинова като министър на икономиката в правителството на Петков е била уведомена за взетите от него решения и какво ще обясни? Нали самата тя се кълнеше, че нито един патрон не е изнесен за войната в Украйна от страна на България и няма да бъде изнесен докато тя е министър.

Освен, че се похвали с износ на оръжия, „спасителят“ Петков обяви вчера, че страната ни е изнасяла и гориво за Украйна. Основен донор е била компанията „Лукойл“. Едва ли обаче руската компания е дарила това гориво за Украйна. Тук идва и другият въпрос: От къде Кирил Петков е намерил средства, за да плати горивото изпратено от България за Украйна? Има ли сключен договор? Колко цистерни е изнесъл и с чие решение?

Докато тези тежки въпроси започват да тежат върху Кирил Петков, който не обича да отговаря, приближени до него медии започнаха да лъскат имиджа му. Така например в изданието на Иво Прокопиев „Капитал“ се обяви заглавие: „Велт“ за България: Страната, която тайно спаси Украйна“. Към статията е приложена и снимка на засмения до уши Кирил Петков заедно с Володимир Зеленския. Фотосът е направен по времето когато бившият български премиер се кълнеше, че страната ни не изнася оръжия за Украйна, а украинските бежанци бяха размъквани като куфари от хотели към бежански лагери и фургони, без вода и храна.  


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети