Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Предозиране: Кирил Петков направил ремонт на базата на „Априлската” гимназия

Мнения

Предозиране: Кирил Петков направил ремонт на базата на „Априлската” гимназия

Лъжата за „само за 164 дни”, повторена сто пъти, може и да стане истина

В платените репортажи на БНТ тази вечер мина изказване на Кирил Петков, който в очевидно приповдигнато настроение, обясни пред камерата, че само за 164 дни е направил цялостен ремонт на базата на Априлската* гимназия и на Математическата гимназия в Габрово. До него одобрително припкаше отцепникът от партията на Корнелия Нинова Явор Божанков.

„Априлска” гимназия в Габрово, разбира се, няма. Има Априловска гимназия, която е и емблемата на града.

Сградата, в която се помещава Първото българско светско училище, е национално значима. Тя е съградена със средствата на благодетели и с добрата воля на родолюбиви българи през далечната 1872. Срамно е, че български премиер бърка името на Априловската гимназия.

Още по-срамно е, че Петков си приписва заслуга за цялостната реставрация на две гимназии в Габрово, след като през 2022 година МОН отпуска средства само за ремонт на покривите на двете училища.

„Училището ни бе одобрено  за финансиране от инвестиционната програма на МОН за 2022 г., а отпуснатите средства са за изпълнение на дейности от проекта, свързани с основния ремонт на покривите с мълниезащитна и заземителна инсталация”, пише в сайта на Априловската гимназия.

Както вече беше  многократно обяснено Кирил Петков е бил действащ министър на икономиката и премиер общо 360 дни. Кабинетът „Петков” продължи 232 дни. Лъжата за „само 164 дни”, която ПП повтарят напоително вече месец, явно не им омръзва.

Внимание! Лъжите от политици с мераци за власт са опасни за Вас и Вашето бъдеще!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети