Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Проф. Румен Гечев пред Tribune.bg: Еврокомисията не е поставяла условие за увеличение на „Гражданската отговорност“

Мнения

Проф. Румен Гечев пред Tribune.bg: Еврокомисията не е поставяла условие за увеличение на „Гражданската отговорност“

Проф. Румен Гечев пред Tribune.bg: Еврокомисията не е поставяла условие за увеличение на Гражданската отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Комисията по икономическа политика и иновации на парламента не успя да гласува промени в Кодекса по застраховане, а представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС, "Български възход" и "Възраждане" не влязоха на заседанието, което стана повод шефът на комисията Мартин Димитров да ги обвини, че са "продали" мача за еврозоната, по този повод Tribune.bg се обърна за коментар към депутата от БСП и член на комисията проф. Румен Гечев.

Г-н Гечев, обвиняват Ви, че сте се сговорили с останалите си колеги, за да не се проведе заседанието на икономическа комисия и да не се гласуват промените в Кодекса по застраховане, което било условие за приемането на страната в еврозоната? 

Няма такова нещо. Четете какви са изискванията. Затова питам - "Господине, Вие защо лъжете"? Еврокомисията не е поставяла такова условие. В писмото, с което се запознах, се уточнява само, че преводите от страна на застрахователите, следва да стават след представяне на доказателства за претърпени щети. 

Според служебния финансов министър във връзка с присъединяването ни към еврозоната е идентифицирана необходимост от засилване на регулаторната рамка с цел отстраняване на установени проблеми при функционирането на системата "Зелена карта" у нас?

Какви еврозони, какви глупости! 

Българските застрахователи се опасяват, че с приемането на предлаганите промени в Кодекса за застраховане ще се увеличат застрахователните измами, а цената на полицата по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще се повиши?

Ще скочи. Ако гласуваме промените, ще скочи.

Бяха направени изчисления, че ще достигне 1000лв.?

Не мога да кажа с колко. Не мога да поема ангажимент, но ще скочи. Откъде накъде!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати