Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Прогрес и педофилия

Мнения

Прогрес и педофилия

Последните дни не са особено добри за хората, които осмиват твърденията, че либералното ляво понякога е меко казано толерантно към сексуални престъпници и педофили.

По принцип в пространството плуват всякакви конспирации, мейнстрийм комуникаторите хващат най-крайните и ги дават като доказателство, че всички обвинения са безумни. Получава се някакъв смехотворен аргумент тип: „Вижте, вижте този анонимен профил в интернет твърди, че рептилите в Холивуд търгуват с малолетни извънземни и отвличат деца за тайни експерименти. Следователно е напълно безпочвено и опасно да се твърди, че сред културните елити съществуват тревожни тендеции за нормализация на педофилията и криминалното сексуално поведение.“

Стара пропагандна тактика, която трудно ще свърши работа точно сега. Преди дни от университета Old Dominion в Норфолк, Вирджния най-накрая се освободиха – и то временно – от преподавател, който беше посветил публичната си и академична платформа на „дестигматизацията на педофилията“.

Алин Уолкър се води асистент професор и „небинарен куиър“ човек. Финансиран от данъците на гражданите и визуално приличащ на типичния „протестър срещу пола“, Уолкър призова американците „да се обръщат към хората, които изпитват сексуално влечение към деца като към „привлечени от малолетни“

Този преподавател има и книга, озаглавена „Дълга и мрачна сянка: Хората, привлечени от малолетни и техният стремеж към достойнство“. Това е друг класически похват – постмодерна лексикална офанзива за промяна на езика в полза на предпочитаната идеология. Дума, натоварена с негативно значение като педофил, следва да бъде „прочистена“ и „променена“ с „коректен“ термин като „привлечен от малолетни“.

Небинарният куиър университетски преподавател продължава да обяснява, че да си привлечен от деца не е непременно неморално. Това е поредният епизод на специфичната академична мисия да се преобърнат представите за педофилията и това да стане „просто още една сексуална ориентация“.

След острите реакции от университета отстраниха временно този борец за „морална педофилия“, но очаквано големите медии заеха неговата страна и разказаха историята от познат ъгъл. Той е жертва на системата и на предразсъдъците. Не е бил разбран, казват ни най-известните медии на планетата. Или разбрана, или разбрани, явно зависи от моментното състояние и настроение на небинарната личност, защото и темата с местоименията е особено мъчна в либералните среди.

Този скандал се случва едва дни след като холивудски звезди и журналисти публично честваха паметта на осъден изнасилвач на деца. Става въпрос за педофила Джоузеф Розенбаум, застрелян при самозащита от младежа Кайл Ритенхаус в Кеноша, Уисконсит миналата година.

Кайл Ритенхаус беше оправдан, а  почти цялата „официална“ Америка се впрегна да представя казуса по възможно най-абсурдния начин. Особено тревожно беше отношението към Розенбаум.

Актьорът Марк Ръфало, който играе „Хълк“ в някои от най-гледаните и печеливши филми в историята като поредицата „Отмъстителите“, нарече изнасилвача на деца „ДжоДжо“ в умопомрачен пост, в който иска справедливост за загубата на ценния му живот. Други знаменитости също изразиха недвусмислено съжаление за смъртта на серийния сексуален престъпник, който вече е нещо като мъченик в средите на леви организации като „Антифа“.

Из целия либерален пейзаж почти липсва откровено осъждане на делата на Розенбаум, който  няколко пъти е нападал сексуално момчета на възраст от 9 до 11 години. Никой мейнстрийм актьор, активист и ляв политик дори не попита как така осъден за анално изнасилване на дете престъпник е изобщо на свобода, че и на „огнен, но основно мирен“ протест за „расова справедливост“.

От другата страна на политическия разлом подходиха с хумор и облекчение, че изнасилвач на деца е бил застрелян от непълнолетен, докато се е опитвал да го догони.

Но като цяло интересни дни за доминиращата днес културна сила. В академичен план имаме небинарен куиър преподавател, който иска да приемем педофилията като още една сексуална ориентация и да се въздържаме от морални оценки. А в масов план имаме световни филмови звезди, които се обръщат сладко към буквални изнасилвачи на деца с умалителни прякори като „ДжоДжо“.

Двоен удар за „добрите“. От друга страна имаме наистина добри новини – преподавателят все пак е отстранен. Отстранен, макар и по друг начин, е и „ДжоДжо“ - новият посмъртно любим педофил на Холивуд.

***

Владислав Апостолов е автор и журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни медии. Културен редактор във вестник “Труд”. Коментатор в bTV и БНР.  


Топ новини

виж още

Актуална тема