Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Въпреки здравната криза: Радев организира шествие в Русе

Мнения

Въпреки здравната криза: Радев организира шествие в Русе

Снимка:

Въпреки поредната черна статистика на починали и новозаразени с COVID 19, кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова организират шествие в Русе, с което ще закрият официално предизборната си кампания, съобщават медии от областта.  

Че Радев и Йотова не се плашат от мерките и пандемията става ясно от редицата техни изяви още от самото начало на  кампанията. Както преди време Радев излезе с вдигнат юмрук и без маска сред „народа“, с днешна дата той и вицето му отново демонстрират, че нямат намерение да спазват противоепидемичните правила и мерки, определени от служебния им министър Стойчо Кацаров. Припомняме, че електоратът на Радев са предимно възрастни хора, които са пряко уязвими от COVID 19.

Впечатление прави и изборът на Румен Радев за мястото на  закриване на кампанията му. Припомняме, че Русе е град в който братя Бобокови имат голямо влияние. Дамата са в топ десятката на най-големите богаташи в България, както е в Русе. Според медийни публикации Пламен Бобоков все още живее със семейството си в града в къща, паметник на културата. Името на двамата братя бе замесено и в скандални чатове с президентския съветник Пламен Узунов, който Радев защитава и води плътно със себе си и до днес.

На 29 септември в 16:15 ч. Бобоков изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Комуникацията с братя Бобокови не бе водене само от Румен  Радев, но и със секретаря му по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов. От нея  стана ясно, че предложен от Бобоков е назначен за посланик в Алжир. А друг кандидат на бизнесмена, чака посланически агреман от Нигерия. Както и че  Бобоков е сключил консултантски договор с фирма на брата на Пламен Узунов - Ангел. В следствие на което разследващи и прокурори  обискираха офиси на Бобоков и Узунов - брат в София, Пловдив и Русе.

Радев пък никога не е крил симпатиите си към братята Бобокови и не веднъж ги е защитавал, като честни бизнесмени.   


Топ новини

виж още

Актуална тема