Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Радев яхва спортните празници, Кралев праща заместници

Мнения

Радев яхва спортните празници, Кралев праща заместници

Снимка:

Президентът не спира с опитите да се внедрява насила в различни спортни събития

Официално честване по повод 100 години баскетбол в България се проведе в София. На церемония бяха отличени Символичните отбори за мъже и жени на десетилетието (2010 - 2019).

Георги Божков бе награден за треньор на десетилетието при жените, а Константин Папазов – за най-добър треньор при мъжете. За най-добър съдия през последните 10 години бе обявен Владимир Цеков. На церемонията присъства президентът Румен Радев, но направи впечатление липсата на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. 

Според слухове спортният министър е отказал присъствие на събитието, разбирайки в последния момент, че Радев лично е настоял пред Федерацията да присъства на тържественото събитие. Все пак Кралев уважи важните гости по-рано през деня на среща в ММС.

Но категорично е отказал да седи рамо до рамо до популиста-президент, който не е направил нищо за българския спорт, освен да говори празни приказки.

Министър Кралев се срещна с представители на ФИБА и ФИБА Европа

Министърът на спорта и президентът влязоха в задочен спор след промените в ръководството на БФС. Тогава Радев обвини държавата, че се намесва във федерацията и се наложи спортният министър да му обясни правилата. Тогава Кралев призова да не се вкарва популизъм в спорта.

Все пак - от уважение към събитието на тържеството е присъствал заместника на Кралев – Стоян Андонов.

Зам.-министър Андонов поздрави федерацията по баскетбол по повод нейната 100-годишнина

Президентът не спира с опитите да се внедрява насила в различни спортни събития. Радев дори направи „кръгла маса”, на която не дойде почти никой. Опитите му изненадват с упоритост и извънредно нахалство, като протоколът му размества официалните политически лица според вкуса на Радев.

Президентът нееднократно е правил опити да яхне спортната вълна, но винаги среща скала, тъй като не е достатъчно разпознаван от спортната общност.

Радев се появява на спортни събития, както се получи миналата година, когато бяхме домакин на три световни първенства.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема