Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Радеви клекнаха на Путин

Мнения

Радеви клекнаха на Путин

Радеви клекнаха на Путин - Tribune.bg
Снимка:

Видяхме уникалната снимка, наподобяваща селфи на тийнейджъри със Супермен

И на нашата улица изгря слънце навръх 10 ноември 2018 г. Видяхме Снимката с главно „С“, разбрахме, че демокрацията може много да ни е отнела, но има и такива моменти на екстаз, които те карат да я забравиш. Това пише в свой коментар Светослав Пинтев във faktor.bg

Президентът на Република България Румен Радев и съпругата му Десислава се снимаха за спомен с руския държавен глава Владимир Путин след церемонията за отбелязване на 100 години от края на Първата световна война в Париж. Такива моменти са най-важното за подобни церемонии, много ясно другото е бошлаф, буржоазна отживелица, стари дантели и френска куртоазия.

Видяхме уникалната Снимка, наподобяваща  селфи на тийнейджъри със Супермен

Маниакални фенове на звезда, които търпеливо са издебнали идола си зад кулисите, даже са го хванали в настроение. Дотам, че са ангажирали и екипа му да го превърне в гигант по-висок от тях, както си е редно.  Сега да си го кажем направо. Тази Снимка е изключително нелепа и унизителна за българите, поне за мислещите. Особено, ако погледнеш физиономиите на хората на заден план, които гледат с искрено недоумение тази повече от абсурдна сцена. Така сигурно са гледали и свидетелите на изпълнението на Бай Ганьо във виенската баня. Той, Слава Богу, не е имал PR-отдел, който да я покаже на света.  Не така седят нещата днес. Пиарите на президентството  разпространиха моментално снимката на президента ни и жена му с Путин, смятайки очевидно, че правят нещо крайно полезно за имиджа на държавния глава. Така „цялото българско човечество“, както се изрази навремето една миска, стана свидетел на този срам. И не само българското. Въпросният фотос изобщо не е обикновено селфи, нито обикновена снимка за спомен. Той ще остане в историята. Като документ, илюстриращ президентството на Румен Радев. В този смисъл е важно, че и Деси не отсъства от кадрото.

Дълго време се чудих как Путин изведнъж се оказа по- висок от българския президент, че даже и от съпругата му Десислава, която иначе спокойно би могла да се облакъти на темето на Вова. Тя няма да го направи никога, разбира се, но теоретично би могла. После получих просветление,  разбрах, че посланието е: Путин е по-голям от всичко на този свят.

Интересни бяха реакциите на хората в социалните мрежи.

Венелина Попова написа във „Фейсбук“:  „Публична тайна е, че Путин на снимки винаги е висок поне колкото другия до себе си, а най-често е и, както в случая с Радев поне половин глава над него. Въпрос на чест е да се съгласиш на подобна манипулация. А на тази снимка просто Путин е стъпил на горната платформа, а Радеви-на долната“.

Николай Йончев пък пише: „Мечтая за снимка на Путин до Любо Ганев.“ Руският президент, разбира се, ще е по-висок от волейболната ни легенда. Но не вярвам Лупо да се навие.  

Георги Иванов, който не е космонавт, написа: “Степили са се, пране на неподходяща програма“. 

Божидар Хинков уцели десетката: „Предлагам фотографа и редактора за лауреати на почетния знак на КаГэБэ, с мечове!“

Едно не мога да разбера

Радеви наистина ли обичат Путин или правят мили очи, защото властта им произтича от него в някакъв смисъл. И дали изобщо разбират кой е той и какво причинява на страната си, а и не само на нея. Президентът Румен Радев представи на Парижкия форум за мир  Проект за изграждане на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа, което е похвално.

Държавният глава очерта известната вече в България инициатива за Института, който по думите му ще работи да има по-равномерно разпределение на научния потенциал в Европа, да предоставя възможности на младите хора от Югоизточна Европа за включване в екипи за научни изследвания на Балканите, както съобщи БТА.  Затова и този институт е важен като пример за научна свързаност, за научна кохезия, в който на тези млади хора да се дава перспектива да работят с учени от цял свят, обясни президентът Радев пред медиите.

Сетих се за тази чудесна инициатива на президента ни, защото по същото време ми попадна една руска гледна точка към  Путин и неговите грижи за науката.  Тя няма никаква връзка с историческата снимка, но чудесно илюстрира накъде ни бутат Радев и групата, която стои зад него.

Опозиционният руски лидер Алексей Навални казва следното в интервю за радио "Ехото на Москва":

„Една от любимите ми истории, която разказвам на всички, е за град Архангелск. Край него има и космодрум. В град  Архангелск Путин провежда съвещание за развитието на Арктика. Великият Путин, великото развитие на Арктика. Пристигаш в Архангелск - местните хора ще потвърдят това, което казвам - и на улицата "Проспект Советских Космонавтов" хората носят вода в кофи. Говорим за град, който е един от административните центрове в Руската федерация.“ Няма да ви занимавам сега с разследването на Навални как прословутите руски междуконтинентални ракети са се превърнали в луксозни имения край Париж, нито с това как чиновниците и олигарсите от „бандата на Путин“, са скрили къмто два трилиона долара в омразните САЩ и Великобритания, ще ви разкажем за това друг път.

А вие се снимайте с идола си, г-н президент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати