Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Съветници на Радев бесни, че Борисов е тачен от църквата

Мнения

Съветници на Радев бесни, че Борисов е тачен от църквата

Снимка:

Помните ли как Йотова клекна на руския патриарх?

Един от гафовете на президентската институция по време на отбелязването на Националния празник на България беше сътворен от вицепрезидента Илияна Йотова през 2018 година.

Тя се включи в посрещането на руския патриарх Кирил още на аерогарата в София. Прецедент, който показа, че визитата на главата на Руската православна църква има и политически измерения, особено в очите на проруските политици у нас, готови да се сложат колкото се може по-угодно пред руския гост.

Досега висше политическо лице не беше посрещало глава на църква, но за представителите на бившата БКП това не е проблем, както и тяхното атеистично възпитание.

Слагачеството на Йотова обаче надмина всички граници, целувайки не само ръката на руския патриарх, но и покланяйки се ниско в краката му. Същата тази политическа персона от БСП не целуна ръката на българския патриарх Неофит като част от българския церемониал по полагането на клетва в парламента от президента и вицепрезидента.

Тогава на 19 януари 2017 г. при клетвата си Румен Радев, целуна ръката на българския патриарх, но Йотова не го направи.

Трети март 2018 годинаТрети март 2018 година
Йотова, вицепрезидент на България, целува не само ръката на руския патриарх Кирил на аерогара София при посрещането му, но и прикляква ниско, за да демонстрира преклонение пред чуждия гост. Проруското слагачество няма граници. Година по-рано на клетвата си като вицепрезидент в парламента тя отказа да целуне ръката на българския патриарх Неофит

Днес, едни от най-близките хора до Радев-Иво Христов и Илиан Василев, си позволяват да се присмиват на българския премиер, посрещнат уважително в българска църква. Същото прави и зам.-председателят на НС на БСП Атанас Зафиров.

Фейсбук Фейсбук
 
Фейсбук Фейсбук
Фейсбук Фейсбук

Наследниците на комунистическия режим в България нямат място в Божия храм, защото греховете на предшествениците им към Църквата не могат да бъдат изкупени и след 100 години. Свикнали да мразят Църквата, те никога не свеждат глава и не се смиряват пред Бога-вместо това застават на колене пред чуждата вяра и интереси, и хулят вярващите у нас.   Коментари (35)

Ами Банкянският бандит се слага на всички папи. И се усуква около тях като " върти опашка". А че нашият Светият синод е сбор от ДС агенти и сътрудници, както и масони, е друг въпрос.
28.02.2021 13:47 / Отговор
Ха ха, Забавен си! Борисов го тачат за това което неговото Правителство е направило за църквите и манастирите, и има за какво! Можеш ли да обясни, защо Йотовица приклекна да го цунка на руския поп? Сигурно да не набива толкова канчето на Фатмака Радев! Те и двамата бяха жалка и срамна картина с това поклонничество !
28.02.2021 14:01
мда Е, просто другаря Борисов действа по модел на Кремъл, там по същия начин стават нещата. Иначе е забавно, най-големия комунист Борисов, който целува ръка на Тодор Живков и е верен член на БКП, сега се прави на набожен, обикновен пошъл ПР с религията за трупане на гласове, както и с фалшивата му "антикомунистическа" маска.
28.02.2021 14:35
До Трола Ха-ха, кого лъжеш бе ,подплатен "рубладжийски" боклук! Това ли е новата инструкция, да приписвате Борисов към Кремъл! Какво трябва да "внушавате", че отвсякъде ни дебне Кремъл ли? И смърдиш на рубли та се не трае!
28.02.2021 14:51
ЯСНО Е, ЧЕ РУСКИТЕ ПОДЛОГИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ, КАТО ЕДИННА ДЪРЖАВА. ПЪРВО ИСКАТ ДА ЛИКВИДИРАТ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА.. ДО 1989 СЛЕДЯХА ХОРАТА ВЛИЗАЩИ В ЦЪРКВИТЕ И ГИ ПРЕСЛЕДВАХА. УМИШЛЕНО ОСТАВЯХА ЦЪРКВИТЕ ДА СЕ РУШАТ....
НО БЪЛГАРИТЕ ИЗБРАХА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ.... И ТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ВЪЗСТАНОВЯВАТ ХРАМОВЕТЕ.. ОБЪРКВАТ РУСКИТЕ ПЛАНОВЕ... ОРКИТЕ НА ОМРАЗНИТЕ БОЛШЕВИКИ СЕГА ПЛАЧАТ.....ЗА НАШЕ УДОВОЛСТВИЕ.....
28.02.2021 15:43
мда До герберския трол, не бе тъп трол, виж Путин как управлява чрез религията като я използва за политически цели, твоята съветска мутра Борисов го копира едно към едно и не само в това отношение.
28.02.2021 16:07
Покажи всички
Мина Сигурно Борисов е помогнал да се ремонтира църква или манастир. Той е дълбоко вярващ човек и е нормално отецът да е благодарен. Да видят нещо лошо тук могат само безбожници.Няма да забравя светецът от Байлово, дядо Добри, който събираше дарения за църквата. Едно дете, окуражено от баща си , пусна парички в чашата , а старецът хвана ръчичката му и я целуна.Анализирайте това.
28.02.2021 14:07 / Отговор
Тартаковер Ти нормална ли си? Даваш ли си сметка за глупостта в сравнението, което си изписала?
28.02.2021 14:15
Таракане, По-кротко, не откачай ! Знаем че ти е злобна и продажна душичката, но не ни го натрапвай постоянно! И поповете и свещениците има за какво да благодарят на Правителството!
28.02.2021 14:25
до мина Минке, другаря Борисов вярващ ли беше, когато беше верен член на БКП и громеше "народния враг"? Всички комунисти и мафиоти нещо много "вярващи" станахте след промените, защо така?
28.02.2021 14:47
Леин КАТО СЕ ЗАГЛЕДАШ ПО ВНИМАТЕЛНО КАК ЙТОВИЦА Е ПРИКЛАКНАЛА,
МИ СЕ СТРУВА КАТО ЗА СВИРКА НА РУСКИЯ ПОП.
ХАЛАЛ ДАИЕ.И ТАЯ НЯМА МЯСТО В ПОЗИТАНО ДИСПАНСЕР. НИНОВИЦА
НЕ ПУСКА НИКОМУ ФАНДЪК.
28.02.2021 14:19 / Отговор
Тартаковер Действително поведението на свещениците е смайващо. За Бойко Борисов простащината е позната като част от личното му достойнство. За феновете му-също. Но освен простащина, този удивителен идиот управляващ държавата показва, че му липсват още много качества в морала и възпитанието, които се изграждат във всеки нормално развит човек и му помагат да се ориентира в конфузни ситуации като тази със свещениците. Очевидно той не разбира конфуза и гротеската в това свещеник да му целува ръка. Няма как да го разберат и негови фенове с интелект и такт сходни с неговите. Проличава в коментарите им.
Кратко и ясно го е написал първия "Кадри от позорното време" !
28.02.2021 14:25 / Отговор
Таракане, Подплатен "рубладжийски" боклук, ти ли ще ни говориш за морал бе , дето сте продали и съвестта си, и душичките си ,та и трътките дори! Борисов е Премиер вече трети мандат, и надали такива нещастници като тебе ще му лепят етикети!
28.02.2021 14:55
Примитивите,начело с Мунчо Осквернихте храмове и исторически сгради,осирайки и паветата в столицата!
Анатемосани сте от православната църква като Богохулници!
Пред КГБ коленичете,надявайки се на нов Девети септември,
чрез помощ от външни армии!
Смешници сте!
28.02.2021 15:02
Иванов И една буквичка от опростачената лексика (от руската школа пропагандони) дето си изръсил не сум прочел. Стига ми името, което петниш. Хора, не му обръщайте внимание. Още много малко има да бръщолеви и досажда тая дърта, путинска педе..га.
28.02.2021 15:29
Иречек Ти бе,възпитания и интелигентен злобар.Баба ти казвала ли ти е,че когато целуваш ръка на монах той ти отвръща със същото,защото се е врекъл на Бог и човеците!Атеизма между ушите ти и в тесните ти гърдички е повече,отколкото можеш да понесеш!Дребното у теб е толкова много,че се учудвам на работата на малкия ти мозък!Как си с равновесието,между другото?
28.02.2021 15:38
Кромидар с име на шахматист за самочувствие! Невежеството ти е пословично и,дори и да не ти се вярва е по-голямо от егото ти!Кога за последен път се помоли или посети църква?
28.02.2021 15:55
Покажи всички
Църквата е независима от държава, а тези църковни "мутри" превзеха доста манастири и земите около тях. Мисля, че доста пари се перат в тези манастири. Затова този мафиот обикаля и тези уж монаси му целуват ръка. Гнусно, но Господ да ги съди. Много малко са истинските духовници в България.
28.02.2021 14:49 / Отговор
. . . И ти май се направи на "Господ", щом започна да раздаваш присъди? Малък си , за да определяш кои били "уж" монаси,и кои не!
28.02.2021 14:58
Попа Не е лошо да погледнеш КЪМ себе си!Какво си сътворил,кого обичаш,какво харесваш,а чуждите грехове не са твоя работа,погрижи се за своите!
28.02.2021 15:41
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема