Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Щом прокуратурата и МВР на Радев се обединиха – защо ГЕРБ и ПП-ДБ да не могат да направят правителство?

Мнения

Щом прокуратурата и МВР на Радев се обединиха – защо ГЕРБ и ПП-ДБ да не могат да направят правителство?

Щом прокуратурата и МВР на Радев се обединиха – защо ГЕРБ и ПП-ДБ да не могат да направят правителство? - Tribune.bg
Снимка:

Полицията можеше да арестува Кристиян Христов след пресконференцията, а не преди нея

Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на Българската телеграфна агенция. Това се случи броени минути преди насрочена пресконференция на собственика на „Изамет“ за „Осемте джуджета“. Екшънът се разиграва на фона на разпити на бивши миски по точещото се вече 100 години и прекратено в Испания т. нар. разследване „Барселонагейт“.

Любовницата на мафията-от Илия Павлов през Вълка до Брадата-основен свидетел срещу Борисов

Ако Бакалова даде правилни показания ще прекратят ли делото срещу мъжа ѝ Весо Брадата?

Бакалова – поредната заплашвана, но твърди, че знае достатъчно за къщата в Барселона

„Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристян Христов е замесен в скандала, станал известен като „Осемте джуджета“. Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури“, гласеше анонсът за пресконференцията.

Какво се очакваше да каже Христов, че трябваше да бъде прибран в такъв светкавичен порядък?

Светлина върху този въпрос хвърля интервю на арестувания пред Bird.bg 20 минути преди ареста. За Иван Гешев той твърди, че е бил сред най-честите посетители в ресторант на вече обявения за издирване Пепи Еврото, а съпругата на Гешев била близка приятелка на бившата жена на Еврото –  Любена, като двете делели офис на Позитано зад Съдебната палата. Но Гешев бил по-близък с Любена, отколкото с Пепи. „Любена беше близката приятелка на Гешев, те пиеха и пушека пури много след като Петьо Еврото се беше напил и прибрал у дома”, твърди арестувания Кристян Христов в интервюто.

Дава и щедро обещание: „Сега ще разкрия много неща на пресконференцията, като след това ще ви дам подробно интервю, като ще ви осигуря, така, аз знам, че целта е да има сензация, пред всяка медия аз ще покажа нещо, което няма да показвам пред останалите. Разполагам със страшно много доказателства“.

20 минути след това – арест.

Думите на Кристян Христов остро си противоречат с твърденията на самата Любена пред Антикорупционния фонд.

Тя е станала свидетел на прокуратурата и обяви, че заплахата срещу Иван Гешев идва именно от бившия ѝ мъж. „Изразите в писмото до Иван Гешев са изрази, които Петров употребяваше по пет-шест пъти на ден. Няма вариант това писмо да е писано от друг човек“, категорична е Любена Петрова в интервюто.

Тя твърди, че никога не била виждала главния прокурор Иван Гешев в ресторанта „Осемте джуджета“.

Както се казва – дума срещу дума. Доказателства –  и да има, то ние не ги видяхме.

Собственикът на „Изамет“ беше задържан от подчиненото на Румен Радев МВР буквално на влизане за срещата с медиите.

Да, при наличие на прокурорско разпореждане полицията не може просто да откаже да арестува някого. В името на идеята, че трябва да се чуят всички страни обаче можеше да го изчака и да щракне белезниците на излизане от пресконференцията. Вратата на залата на последния етаж в БТА е една – нямаше къде да избяга Христов.

Всъщност в последните дни обвинение и полиция работят в изключителна симбиоза срещу политиците от първите две партии, опитващи се да съставят правителство.

Румен Радев и правителството му пък услужливо поемат подадената топка и я връщат във всеки удобен момент, за да се спират всякакви възможности за евроатлантическо мнозинство.

Така погледнато – какво пречи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да съставят експертен кабинет?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати