Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Системата Хюман Дизайн: Роден си да БЪДЕШ точно такъв, какъвто си!

Мнения

Системата Хюман Дизайн: Роден си да БЪДЕШ точно такъв, какъвто си!

Системата Хюман Дизайн: Роден си да БЪДЕШ точно такъв, какъвто си! - Tribune.bg
Снимка:

Хюман Дизайн ни дава индивидуална информация как да взимаме правилните за нас решения и лични стратегия и авторитет

Интервю на Tribune.bg с психолога и специалист по Хюман Дизайн Александра Асова. 

Тя е на 36 години от София, омъжена с две деца. Завършила е психология. Сертифициран анализатор по Хюман Дизайн от International Human Design School.

Моето пътешествие започна с Хюман Дизайн и ме предизвика да изоставя всичко до тогава познато!

Години наред търсех отговори за себе си, чудех се как пасвам в света, каква е моята роля, смисъл и предназначение !

Хюман Дизайн ми даде възможност да науча повече за начина, по който съм устроена да функционирам, да осъзная моя потенциал и начините, по които проявявам нездравословно поведение в не-аза!

Експериментът, в който се потопих ми помага да влизам в отношенията като себе си, да изоставя всички роли, които не ми пасват, да се отърся от това как се очаква да се държа, говоря и действам, а да го правя съгласно себе си, защото това е единственият инструмент да се озовавам сред правилните за мен хора, които ме вдъхновяват и в правилната за мен среда, която ме подхранва да се развивам!

Мнозина може би са чували за Human design, но все още това е материя, която не е толкова позната у нас, разкрийте ни какво представлява тази система и защо е толкова важна за живота на всеки един човек?

Вероятно водени от любопитството кои са в действителност и какво е тяхното предназначение, много хора са се докоснали до познанието Хюман Дизайн, но и много за първи път чуват за системата, свързана с човешкия дизайн. Хюман Дизайн е наука за самопознанието и всъщност имаме достъп до това изключително дълбоко познание от 30 години, но то все още е ново като материя за България. Хюман Дизайн дава строго индивидуална информация на база ден, месец, година, час и място на раждане и описва в дълбочина потенциала, който е заложен да проявим. Дава ни индивидуалните инструменти чрез, които да го подхраним и развием, както и описва онези места, на които сме податливи на чуждо влияние и бихме развили нездравословни модели на не-азово поведение. Всъщност Хюман Дизайн синтезира отделни аспекти от древните системи астрология, китайската И-Дзин, чакрите от брахманическия индуизъм и Дървото на Живота от кабалиската традиция Зохар, това от една страна, а от друга генетика, биохимия, квантова механика и астрономия. Това ни дава изключително задълбочена информация за уникалния начин, по който  сме устроени да функционираме, появявайки се на този свят във формата на човешки същества.

По какъв начин Хюман Дизайн разкрива собствените ни личностни качества? Как чрез тази система можем да открием, осъзнаем и да следваме своята мисия в живота?

На база данните, които споменах създаваме своята лична графика или карта. Генетичната матрица крие безкрайно много възможности нашата индивидуална човешка неповторимост да бъде проявена. Нека за миг си представим, че нашите тела са нашето превозно средство тук на  Земята,  а личността ни пътникът в него. Огледайте се и вижте в колко различен модел превозно средство се движат вашите близки, познати и непознатите и сами ще се досетите, че  всяко превозно средство функционира по свой уникален начин, изисква различен вид гориво, среда, в която да бъде управлявано, има свои предимства, но и ограничения на модела. Едни се движат в спортни автомобили, имат бърз ум, мощна енергия, маневрени и ефективни са, но при определени условия на пътното платно. Други са оф роуд, винаги излизат от пътя, живеят извън правилата, създават нови възможности, по-адаптивни и ефикасни са извън рамките, имайки свободата да експериментират и допринасят нещо ново за света. Личната графика представлява уникално ръководство за употреба на нашето превозно средство и ни запознава с онези места, които са устойчиви в нас и на които можем да разчитаме, за да се придвижваме с лекота в живота. На повърхността разглеждаме четири Типа превозни средства и всеки от нас принадлежи към един от тях. Генераторите са около 70% от населението на Земята, Прожекторите около 20%, Манифесторите около 9% и един много специален тип Рефлектори, които са само 1%  сред нас. Система спомага да живеем съгласно себе си и изживяваме съответно своя Успех, ако сме Прожектори, усещането за Мир, ако сме Манифестори, Удовлетворението е наградата за Генераторите, а за Рефлекторите да изживяват изненадите на живота. Хюман Дизайн ни запознава и с ограниченията, които имаме, защото истината е, че не всички сме устроени да бъдем амбициозни, да бъдем аналитични, волеви, да преработваме емоциите по начина, по който пише в много книги, не всички разполагаме с много енергия и не всички имаме капацитета да се справяме със стресови ситуации и забързания начин на живот. Противно на теорията, че стига да поискаме, можем да бъдем какви ли не, ще кажа, че всеки от нас може да бъде точно такъв,  какъвто се е родил, а опитите да бъдеш такъв какъвто другите очакват или да се вписваш в различни роли, за да бъдеш успешен или приет, водят до голямо объркване, чувство за вина, малоценност и съмнения по отношение  на това КОЙ си в действителност. Ако приемем, че можем да разчитаме на определена своя жизнена сила, която ни е заложена, бихме се освободили от много капани и окови, заложени в света, който за да уреди хаоса, претопява нашата индивидуалност  и хомогенизира  чрез норми, писани и неписани правила, морал, ценности, догми. Най-полезното е, че Системата Хюман Дизайн ни дава индивидуална информация как да взимаме правилните за нас решения и лични Стратегия и Авторитет, на които напълно можем да се доверим.

Знанието на Хюман Дизайн или Дизайн на Човека е дошло в света, за да донесе информация и инструменти, които да помогнат да изживеем по-добре живота си в променящата се и несигурна обстановка на нашето време, да заживеем личния си житейски проект. Но как бихме могли, предвид всички външни влияния и обстоятелства, които ни заобикалят, било то добри или лоши? Как да разберем кое е най-доброто за нас самите и да следваме своя път, който да ни донесе щастие?                                        

Въпросът е чудесен, защото именно за това ни е даден достъп до това познание, защото ние хората имаме нужда да бъдем подкрепени, да живеем като автентични себе си, да изоставим всички опити да бъдем нещо различно от това, което сме и цялото объркване, което произтича от това в света. Живеем в свят, в който именно проявлението на не-азовото ни поведение води до прекалено консуматорство, съревнование помежду ни, конфликт между това, което сме и това, което се очаква или се опитваме да бъдем. Резултатът е катастрофален за нас като индивиди. В търсене на отговори за себе си, отношенията, връзките, кариерата си и възпитанието на децата, много хора се доверяват на теории, модели, обучения и лайф коучове, които дават общовалидни решения и това всъщност ги вкарва в още по голямо объркване и съмнения „Защо другите се справят, а аз не?“. Години наред самата аз търсех отговори за себе си, чудех се как пасвам в света, каква е моята роля, смисъл и предназначение и моето пътешествие започна с Хюман Дизайн. Системата ме предизвика да изоставя всичко до тогава познато и смело и категорично мога да кажа, че  преобърна живота ми. Както казах Хюман Дизайн ни дава надеждно ръководство как да живеем като автентични себе си, повишава нашата осъзнатост по отношение на  това как взаимодействаме с другите и как да взимаме коректни за нас решения, доверявайки се на навигацията заложена в нашия модел превозно средство. Доверим ли се на себе си, намаляваме съпротивата, която срещаме отвън, света и другите и взимаме правилни решения отвътре, които ни подхранват да осъществим личното си предназначение. Как да разберем кое е най доброто за нас самите? Като се обърнем към професионален анализатор по Хюман Дизайн, който да направи прочет на картата ни и даде индивидуални насоки.

Хюман Дизайн помага да вземаме решения като самите себе си. Каква обаче е формулата това да се случи? Трябва ли човек да разчита на волята си, за да бъде себе си или е необходимо нещо повече?                

Няма верен отговор или формула – Отговорите са вътре в нас според индивидуалните дадености – просто трябва да се научим да им се доверяваме! Експериментът, в който аз се потопих с познанието Хюман Дизайн ми помага да влизам в отношенията като себе си, да изоставя всички роли, да се отърся от това как се очаква да се държа, говоря и действам, защото това е единственият начин да се озовавам сред правилните за мен хора, които ме вдъхновяват, и в правилната за мен среда, която ме подхранва да се развивам. Представете си колко по различен би бил светът за нас, нашите родители или деца, ако всички се появявахме с ръководство за индивидуална употреба. Ако от деца сме окуражавани да се свържем с онази дълбока част у нас, която винаги е знаела кое е най доброто за нас и кое не.  Би било  великолепно,  ако всеки осъзнаваше, че е роден да бъде неповторим, да приема и обича себе си такъв какъвто се е появил в света, без да се сравнява или непременно доказва стойността си.

Каква е есенцията от всичко казано до тук в едно изречение?  

Ние всички сме били отпечатани на Земята, защото сме се родили на точно определено място, в точно определено време и това, което бих казала в едно изречение е: Роден си да БЪДЕШ точно такъв, какъвто си!                                                                                     


Етикети карта, решения

Коментари (21)

Тартаковер "...Хюман Дизайн синтезира отделни аспекти от древните системи астрология, китайската И-Дзин, чакрите от брахманическия индуизъм и Дървото на Живота от кабалиската традиция Зохар...Генетичната матрица крие безкрайно много възможности нашата индивидуална човешка неповторимост да бъде проявена..."...!??
Щастливка е тази жена. Ако живееше 4-5 века по-назад, щеше да си мисли за генетичната матрица и човешка неповторимост в последните минути на кладата. Тогава така са извършвали лечението на чакрите от брахманическия индуизъм и са прекъсвали Дървото на Живота при вещиците. А днес, в 21-вия век, всеки може спокойно да излага всякакви налудничави теории и мисли. Важно е да се намери кой да ги възприема и плаща за тях.
26.12.2020 16:59 / Отговор
Г-жа Кръстева А вие изобщо запознат ли сте със Системата или това е поредния повърхностен коментар, който чета в него? Преди години си правих хюман дизайн анализ и смея да кажа, че е впечатляващо и точността и приложението на системата за човешкия дизайн. Горещо ви препоръчвам да се информирате преди да се изказвате!
27.12.2020 11:07
Антони Стоев Може би Вие можете да изкажете лично Ваше обосновано становище за генетичната матрица и човешката неповторимост? Или ги отричате като съществуващи по принцип?
27.12.2020 13:44
Тартаковер Да, ще отговоря г-н Стоев в авторския стил. Хюман Дизайн се вдъхновява от онези автохонни вибрации на Вселената, които все по-рядко отекват в запустелите катедрали на душите ни, където етосът се отдалечава от логоса и прави невъзможен интелигибилния катарзис.
Хюман Дизайн ни открива онези избледняващи сенки от миналото, подобни на сенките от Платоновата пещера и ни създава наивната илюзия за познаваемост на непознатото до степен на непознаваемост на познатото. Хюман Дизайн е едно послание от отвъдния дискурс, което следва категоричния императив на нашата фрустрирана човешкост.
Надявам се, че г-н Стоев правилно схвана тенденцията в парадоксалната мисъл на авторката. Приятен ден !
27.12.2020 14:11
Антони Стоев Вие явно наистина не сте запознати с темата. Твърде жалко, че човек с висок интелект като Вашия, който знае толкова много думички се изказва неподготен :)
27.12.2020 14:19
Просветен От опит мога да кажа, че системата Хюмън дизайн е изключително точна наука и всеки, който се чувства готов да експериментира с потенциала заложен в картата му, ще открие това и ще го оцени. Всеки човек има даден потенциал и само от него зависи дали ще изживее живота си като себе си или не, правейки се или искайки да бъде някой който не може да бъде, защото просто няма даденостите за това.
26.12.2020 20:49 / Отговор
Мицева Ех, ако хората бяха чайници и сервизи!!!! Нали забелязваме как вече всичко е....проект и продукт!
Не мисля, че става дума за наука, още по-малко за точна такава, понеже и психологията не е!
В свят, в който идеята е от всичко да се печели и всичко си има цена, нищо няма стойност, но балъци винаги ще има!
26.12.2020 23:45 / Отговор
Просветен Ако не сте запозната със системата, моля не констатирайте!
Препоръчвам ви да си направите анализ при професионален анализатор и след това отново може да ми отговорите, дали е точна или не. Самият аз НЕ вярвах в Хюмън дизайн, докато не ми направиха основен анализ, а след това всичко се промени...
Само човек който е запознат, може да дава обратна връзка, ако не сте по добре си замълчете, защото до момента не съм срещал нито един човек на който да е правен анализ и той да не е впечатлен от ТОЧНОСТТА на тази наука.
27.12.2020 10:57
Stefan [5:11] Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги.

[5:6] Никой да ви не прелъстява с празни думи, защото заради всичко това дохожда гневът Божий върху синовете на неверието;
[5:7] и тъй, не ставайте техни съучастници.
[5:8] Вие бяхте някога тъмнина, а сега сте светлина в Господа; постъпвайте като чеда на светлината,

[5:15] И тъй, гледайте, колко внимателно трябва да постъпвате: не като неразумни, а като мъдри,
[5:16] като скъпите времето, защото дните са лукави.

из ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО ЕФЕСЯНИ
27.12.2020 10:05 / Отговор
Албена Аз съм изключително впечатлена от ХД и точността и дълбочината на информацията, която получих за себе си и семейството си. Мога да кажа, ме животът ми се промени и много по- лесно общувам след като научих повече за себе си
27.12.2020 11:02 / Отговор
123 Тук всички сте загубили разума си
05.03.2021 23:35
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети