Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. След консултациите в МОЛ-а: Наред са тайните преговори за състав на кабинет

Мнения

След консултациите в МОЛ-а: Наред са тайните преговори за състав на кабинет

Снимка:

След като приключиха преговорите на експертно ниво за съставяне на правителство, сега на дневен ред са срещите за разпределение на министерските кресла. Тези срещи, обаче вече не са под светлините на прожекторите в столичен Мол, а се провеждат тайно от лидерите на „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“.

Въпреки обещанието на Кирил Петков и Асен Василев за максимална прозрачност от консултациите  с евентуалните им коалиционни партньори, това така и на се случи. През последните дни станахме свидетели на тайни срещи в късни доби между Петков, Василев и Нинова и въпреки увещанията от телевизионния ефир, че разговорът  е бил за приемането на  бюджета за следващата година: твърде вероятно е неговата цел да е излъчването на новия председател на Народното събрание.

Според информация на БНР, днес ще има разговор между експерти на ПП и ДБ по уточняване на спорни моменти от разговорите през миналата седмица, които отново няма да са видни за широката аудитория. Совалките са с наситена програма, но все пак се очаква съставът на новия кабинет да стане ясен до Коледа.

Припомняме, че истински скандал в медийното пространство предизвикаха и част от имената от преговорния екип  за съставяне на правителство, представлявани от личности с богато минало като Румен Овчаров, Таско Ерменков, Емилия Масларова и други. Дали тези хора ще заемат министерски кресла предстои да разберем съвсем скоро.  


Топ новини

виж още

Актуална тема