Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Станислав Балабанов: Бюджетът трябва да се разгледа, но ще блокираме промените в конституцията

Мнения

Станислав Балабанов: Бюджетът трябва да се разгледа, но ще блокираме промените в конституцията

Станислав Балабанов: Бюджетът трябва да се разгледа, но ще блокираме промените в конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Защо за втори ден парламентът не работи, ще успеят ли депутатите с приемането на бюджета и промените в конституцията Tribune.bg разговаря с народния представетил от ИТН Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, защо само депутати от опозицията са на работа днес в парламента?

ДПС са били снощи домакин на една доста богата трапеза, от която всички са взели по нещо.

Вие първи предупредихте, че това парти снощи ще саботира работата на Народното събрание, така ли се оказа?

Ами да, вижте, че депутатите ги няма. Хората са уморени.

Само опозицията е тук?!

Така е, защото сме дошли да работим. Иначе колегите от партито може би до късно са празнували. Днес не могат да се събудят, още повече да дойдат в 9ч. тук, защото е имало огромно разхищение.

Може да са изтеглили и празния плик от чувала, не се знае?!

Напълно е възможно, но е срамно. Извън шегите, опитвайки се да правят демонстрация с това, че днес не дойдоха на работа управляващите, те не могат да обърнат този процес от страна на опозицията.Не могат да променят действащата картина, така че те сами започват да се блокират и е разумно да си изтеглят глупавите предложения по отношение на конституцията, да преосмислят отношението си към бюджета, за да може тази зала да работи.

Решили сте все пак да подкрепите приемането на бюджета за следващата година, а ще бойкотирате само промените в конституцията, така ли е?

Бюджетът трябва да се разгледа. Ние ще гласуваме против така предложения бюджет. Иначе наистина ще блокираме промените в конституцията от трибуната, защото това застрашава основния закон в държавата. Знаем, че е хубаво държавата да има бюджет за следващата година. Въпросът е, че ИТН също има много предложения вотделни сектори. Ще видим дали ще бъдат приети тези предложения, защото те касаят важни институции в държавата и хора, на които можем да помогнем със средства, които ги има. Така че е хубаво да подходим отговорно по отношение на бюджета, но за конституцията ще има протест.

Появиха се коментари, че старият бюджет за 2023г. е по-добър от този, който ни се предлага за 2024г.?

В крайна сметка ние сме го играли и този мач. Не е нищо страшно, ако не се приеме новият, държавата ще работи с бюджета , който е за тази година. После ще има актуализация и всичко ще бъде наред.

Председателят на групата Ви Тошко Йорданов посочи, че е хубаво и Асен Василев да си подаде оставката като финансов министър?

Да, аз го казах много оттавна. Този човек е вреден. Колкото по-бързо си я подаде, толкова по-добре.

А защо лидерът Ви Слави Трифонов се притеснява, че ще влезе полиция в пленарна зала, докато бойкотирате работата на парламента?

Като обикновен български гражданин, който отстрани гледа ситуацията в парламента, е нормално да се притесни. Ние го успокоихме, че като народни представители имаме пълното право да изразяваме и гражданската си позиция в залата. Навремето по същия начин студентите изразяваха гражданската си позвиция в университетите, които под ръководството на Студентските съвети бяха окупирани, сега ще бъде окупирано и Народното събрания от мислещи и разумни български граждани.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати