Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Станислав Балабанов: Демонтажът на ПСА цели да се замаскират провалите в парламента и в СОС

Мнения

Станислав Балабанов: Демонтажът на ПСА цели да се замаскират провалите в парламента и в СОС

Станислав Балабанов: Демонтажът на ПСА цели да се замаскират провалите в парламента и в СОС - Tribune.bg
Снимка:

За започналия демонтаж на Паметника на Съветската армия /ПСА/ и как това действие ще се отрази на обществото ни Tribune.bg разговаря с народния представител от ИТН Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, какво се крие зад акта на демонтаж на Паметника на Съветската армия?

Със сигурност това е политически акт. От друга страна, толкова важни неща имаше в държавата, които трябваше да се случат, а не е така. В същото време занимаваме цялото общество с демонтажи, с преместване и разрушаване на паметници. В известна степен се разрушава историята. Историята е била такава и паметниците обикновено казват какво се е случило. За добро, за лошо - това е било част от историята на България.
Такъв тип политически провокации разделят обществото. Това според мен е същественото в този казус. Аз, в лично качество говоря, никога не съм бил привърженик на такъв тип действия, 
защото са инспирирани - има привърженици, има и противници.
 
А какви ще са ефектите от подобни действия?
 
Не мисля, че това ще има положителен ефект върху обществото ни като цяло. Може на шепа хора да донесе положителни емоции, но това дори не и добър ПР ход на тези, които с този ход се опитват да си замаскират провалите в парламента, в Столичния общински съвет и т.н. Тя държавата като цяло се е устремила към един огромен провал с това лицемерно управление.
Занимават се с несвойствени неща в момента и ги изкарват на преден план като пушилка, която да замъгли провалите им на друго място. Нима бюджетът не е по-важен от паметника в момента.
 
София е в клони от седмици, няма украса, хората не си спомнят столицата да е била толкова мръсна преди Коледа?
 
Изумен съм. В София продължават да не разчистват клоните. Това е недопустимо и става дума за Народното събрание, не тук около Партийния дом.
 
Бяхте на председателски съвет, нещо касаещо медиите?
 
Журналистите няма да имат достъп до кулоарите на парламента.
 
С какъв мотив?
 
И ГЕРБ, и ДПС, и ПП - просто не искат. В 46-то Народно събрание ИТН върна журналистите в кулоарите. Може би сега това решение е инспирирано от факта, че имат грешна представа за самите себе си.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати