Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Стефан Вълдобрев: През 2019 година доста неща ми се случиха за първи път

Мнения

Стефан Вълдобрев: През 2019 година доста неща ми се случиха за първи път

Стефан Вълдобрев: През 2019 година доста неща ми се случиха за първи път - Tribune.bg
Снимка:

На всички пожелавам здраве, късмет и попътен вятър, казва актьорът, музикант и филмов режисьор

Днес е Стефановден. Специално за Tribune.bg Стефан Вълдобрев разказва за своето име, с какви емоции е била изпълнена за него изминалата 2019 година и какви са стремежите му през Новата година

Носите едно от най-хубавите български имена, на кого сте кръстен, обичате ли името си?

Да. Много го обичам. Кръстен съм на моя дядо, дядо ми Стефан, когото всички в село Шейново наричаха дядо Таньо. Прекрасен, достолепен българин, с осанка, благороден, усмихнат винаги. До 80-годишна възраст караше колело в селото. Радвам се, че съм кръстен на него.

Как традиционно празнувате имения си ден, с кого?

Имаше един дълъг период от време, поне седем, осем години, когато правихме страхотни купони в Дома на киното – Стефан Китанов, Стефан Командарев и аз. Събирахме се цялата кино общност, други Стефановци идваха и ставаше наистина луд купон. Беше много хубаво. Във фоайето на Дома на киното – слагахме инструменти, свирехме, веселяхме се. Този период приключи преди три, четири години, някак си естествено стана. Аз пък започнах много концерти с групата и вече няколко години подред винаги на Стефановден правя свирене и пеене в клубове.

Изпращаме 2019 година, с какво ще я запомните?

Доста неща за първи път ми се случиха. За първи път участвах в опера, пях на сцената на Пловдивската опера в постановката „Евита“ на Андрю Лойд Уебър, ролята на Че, изключително голямо предизвикателство за мен беше и едно успешно начинание. За първи път излезе документален филм за нашата група - „Лятото на обичайните заподозрени“ с режисьор Камелия Петрова. Представих го лично поне на около 50-60 прожекции из страната. Беше много вълнуващо. За първи път също така ми се случи да направят спектакъл по мои песни - копродукция на Младежкия театър в София и Пловдивския драматичен театър. Един спектакъл, който се нарича „По-полека“ с 16-17 от хитовете ми през годините. Режисьор е Влади Люцканов. Играе се и на двете сцени едновременно при голям успех и е нещо изключително вълнуващо. За първи път получих международна филмова награда за ролята ми във филма „Далече от брега“ на Костадин Бонев. Фестивалът беше във Валенсия – „Фюжън“. И това беше за първи път. За първи път участвах с една малка роля, но в култов филм – „Доза щастие“. Така че, виждате колко много неща за първи път и няколко, които си продължаваха пътя – представленията в театъра, концертите с „Обичайните заподозрени“, работата ми с Лили Иванова, поредният текст, който написах за нея – песента „Севдана“, която наскоро излезе. Това беше отново велико събитие, защото всеки един проект, всяко нещо, което съм правил с Лили е фантастично и много зареждащо. Тези неща бих откроил като по-важни събития  за изминалата година.

Какво да очакваме от Стефан Вълдобрев през Новата 2020 година?

Най-напред мисля да си дам една хубава почивка. Мисля, че почитателите няма  да ми се разсърдят за това, поне месец-два. И след това, като си събера мислите и си начертая идеите за следващата година, ще започна  лека-полека да ги правя. Отново смятам да бъда в същите тези посоки, които ви изброих, в областта на театъра, на музиката, на киното, на писането на поезия, но кое ще се появи първо и как ще се степенуват проектите, съм оставил на интуицията да води.

Къде ще посрещнете, ако не е тайна, Новата година и какво ще си пожелаете на Вас и всички българи?

Не е тайна. Обявено е даже и на фейсбук страницата ни. На Нова година свирим в София лайв клуб. Ще забавляваме хората, ще работим, но то пък нашето хем е работа, хем е забавление. На всички пожелавам здраве и късмет, и попътен вятър за всички благородни начинания.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати