Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Тома Биков пред Tribune: Няма правителство, защото партиите избраха собственото си спокойствие

Мнения

Тома Биков пред Tribune: Няма правителство, защото партиите избраха собственото си спокойствие

Тома Биков пред Tribune: Няма правителство, защото партиите избраха собственото си спокойствие - Tribune.bg
Снимка:

За равносметката след края на 48-то Народно събрание и какво бе най-голямото предизвикателство пред народните представители в този парламент, Tribune.bg потърси коментар от народния представител от ГЕРБ Тома Биков.

Г-н Биков, какво не успя да направи този парламент?

Това Народно събрание не успя да излъчи правителство на страната, което е и основната задача на един парламент. 
 
А къде да търсим причината според Вас?
 
За съжаление нямаше достатъчно смелост това да се случи. И то не се случи, не защото нямаше мнозинства и възможности за мнозинство в този парламент, а защото по-голямата част от политическите сили предпочетоха да съхранят собственото си спокойствие и да не рискуват в тази ситуация като влязат в коалиция с партии, които са техни опоненти. В този парламент нямаше как да се случи правителство, ако всяка от партиите не поемеше част от отговорността.
 
Казват, че партиите не искат да рискуват преди местния вот през есента?
 
Най-вероятно има такива сметки. Аз не вярвам в този вид смятане, защото дори предсрочното прекратяване на мандата на този парламент ще има своето отражение върху политическите сили и може да се окаже, че като не рискуват, те поемат по-голям риск от това да участват в разрешаването на тази политическа криза. Ние направихме, каквото зависи от нас. Бяхме готови да работим с партии, с които не споделяме сходни виждания по редица въпроси. Включително бяхме готови да платим политическата цена за едно такова управление, което да бъде в основата на една по-трайна стабилизация, но нямаше как с 67 депутати да направим това. Нашият мандат единствен в този парламент бе изпълнен с определен състав и структура на МС. Надявам се в следващия парламент да има по-смели депутати.
 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети