Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Торби с лъжи за предизборна употреба

Мнения

Торби с лъжи за предизборна употреба

Торби с лъжи за предизборна употреба - Tribune.bg

Агитационни пликчета с хранителни продукти на „Промяната“ и ДБ, съдържащи шпек, кашкавал, сирене, лютеница „Дерони“ и вафли „Боровец“ предизвикаха скандал броени дни преди вота на 2 април.

Снимките, заснети в квартал Попишка, община Троян, бяха разпространени от местна медия, изпратени от възмутена читателка: „Ей с това се опитват да ни купят да гласуваме за тях! Фалираха ни, обещаха ни завод в областта, оказа се лъжа, направиха цените в магазина по 3 и сега си мислят, че ще ни купят с шпек и лютеница“, написа читателката.

Публикувахме снимките с „въпрос“, тъй като не можехме да потвърдим, че пълните торбички наистина се закачат по дуварите от представители на коалицията ПП/ДБ. Денонощие по-късно, вместо опровержение обаче, представителите на формациите, се оправдаха, че и ГЕРБ са правили така.

В агитационните пликчета на Промяната – шпек, кашкавал и вафли Боровец?

Парадоксално е, че „добрите сили“ всъщност се опитват да омаловажат нередното си поведение на пазар на гласове с хранителни продукти със стар фейк, на който отново те бяха автори. Преди точно 2 години, през 2021 г. отново същите хора родиха фалшива новина, че ГЕРБ правят това, което те наистина вършат сега – раздават храни, за да накарат хора да гласуват за тях.

Освен от представители на ДБ, снимката беше популярна в средите на феновете на Васил Божков и Къци Въпцаров.

Оказа се, че става дума за стари снимки, които нямат общо с предизборна кампания, а са част от благотворителната инициатива „Подари грижа за Коледа” на пернишката структура на ГЕРБ. От партията бяха раздали 380 пакета с храни от първа необходимост на нуждаещи се семейства и това беше станало месеци по-рано, в седмицата преди Коледа, в момент, в който партията изобщо не е била в предизборна кампания.

Тогава лидерът на младежите Георг Георгиев обвини политическите опоненти, че употребяват по нечистоплътен начин една кампания в помощ на бедните.

ГЕРБ за фалшивата новина за храните: Стара кампания в помощ на бедните, фабрикуват се грозни спекулации

Изказа и съжаление, че предизборната агитация е добила нецивилизован и неконструктивен вид. „Това е истината, а „борците за справедливост“ се опитват да я пречупят през собствената им изкривена, манипулирана и лъжлива призма“, подчерта кандидат-депутатът.

Отделно покупките бяха с пари, които самата структура бе отделила, декларирала и имаха ясен произход, което не се отнася за предизборните агитационни торбички на коалиция ПП/ДБ, за които никой не е поел официална отговорност. Друга съществена разлика е, че на сегашните торбички буквално има посочен номер на бюлетината, с който трябва да се гласува.

 

Румен Петков: МВР незабавно да кажат за парите и саламите на ПП/ДБ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати