Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Транс герои“ и комикс изнасилвачи

Мнения

„Транс герои“ и комикс изнасилвачи

Владислав Апостолов, коментар специално за Tribune.bg

Знаете, че има проблем, когато световните спортни, светски, криминални и медицински новини звучат еднакво психарски и като извадени от виденията на преял с халюциногенни гъби борец за „социална справедливост“ и „демократична демокрация“.

На Олимпиадата биологичен мъж, който от известно време се представя за жена не успя да победи при жените, но беше официално обявен за „герой“, пардон, за „героиня“, от копаещите дъното големи медии.

В САЩ друг биологичен мъж, онлайн знаменитост и създател на комикси с десетки хиляди последователи беше арестуван и обвинен, че е изнасилил собствената си възрастна и страдаща от деменция майка. Той също от известно време се представя за жена и това беше достатъчно за властите да решат, че може да го пратят в женски затвор.

А ако това не ви е достатъчно – от Американската медицинска асоциация обявиха, че искат да се премахне полът от актовете за раждане. Но ако и това е малко, за „десерт“ престижно Лондонско училище кани лектори, които агитират децата да помислят за смяна на пола.

Всичко това в рамките на само няколко дена. Картина на общества, изпаднали в транс в повече от един смисъл, произвеждащи медицински абсурди и клинични случаи.

Първо към спорта. Докато български жени печелят медали в Токио, един биологичен мъж от Нова Зеландия се опита да вземе злато за сметка на дамите в женската дисциплина по вдигане на тежести и така „да напише история“, както цинично и сюрреалистично се изразиха западните медии. Лоръл Хъбард се ражда като мъж и живее, тренира, и се състезава като такъв до над 30-годишна възраст. Но от момента, в който решава да се представя за жена и да предприеме мерки по смяна на пола, цялата му история на спортист с всички важни физически, анатомични и мускулни разлики и обстоятелства вече не представлява интерес за институциите, от които зависи той да премине при жените.

Трябва да отбележим, че при мъжете той меко казано не е особено успешен атлет. При жените обаче започва добре и бие наред, но в крайна сметка на най-важното състезание – Олимпиадата – не успя да завърши успешно нито едно вдигане.

Трябва да се гледа пресконференцията със състезателките, които видимо се чувстват некомфортно от неговото присъствие в тяхната категория, но се страхуват да говорят открито. И след това да се прочетат абсурдните статии на големи либерални медии като BBC и Independent, в които биологичният мъж, провалил се и при жените, е обявен за „пътеводител“ и „герой“. Двете неща – смутените спортистки на терен и медийната канонизация на трансджендъра Хъбард – са ярка илюстрация на бездната между реалност и журналистическа симулация.

Но тази история е като епизод от улица „Сезам“ в сравнение с хорър сюжета на Крис Кан. Този трансждендър създател на комикси и съдържание в YouTube е хванат да признава как е изнасилил собствената си 79-годишна майка. В доклада на полицията е записан като жена и това значи, че ще лежи в женски затвор, ако бъде осъден, нищо, че е мъж, нападнал сексуално и брутално възрастна, беззащитна жена. И това се случва в номинално феминистко общество, което на думи държи на справедливостта и сигурността на жените.

Тази ужасна анти-приказка за комикси, „нърд“ култура, кръвосмешение и трансджендър политики получи подобаващо извратено отношение в собствените либерални, арт и нърд среди на Крис Кан. „Да, изнасилването не е ОК, но още по-лошо е да бъркаме местоименията на тази жена. Това е тя“ - горе долу така звучаха коментарите на някои вече типични млади, градски и образовани американци с неясен пол, но винаги с флага на дъгата или на BLM по профилите си.

Вече дори не е шокиращо, че фанатизмът прелива на експертно ниво. Американската медицинска асоциация – по-точно LGBT комитетът към нея – предлага премахването на полът като легална публична информация на актовете за раждане.

В България  либералите обичат да обвиняват „Ганя“, че пак не е разбрал, пак се изгубил в превода и винаги крещят как „на Запад“ става въпрос за „джендър идентичности“, които били различни от биологичния пол. Е, буквално Американската медицинска асоциация посяга именно на биологичния пол – не на „джендъра“ -  в опит да легитимира институционално фанатизма на ядро активисти.

Отделно вече е болезнено ясно, че нито една експертна организация не трябва да има LGBT комитет към нея, ако иска да оцелее като експертна и да не мутира в политическа трансгресия.

Просто няма как всичко това да не доведе и до онзи скандал с Лондонското училище, което кани „експерти“ да агитират малолетни момчета и момичета за смяна на пола.

Може би някъде там, по пътя към днешното безумие, действително е имало и добри намерения на заблудени идеалисти. Днес няма и следа от тях. Това, което има е едър либерален мъж и автор на комикси, който изнасилва майка си, а за наказание го пращат при други жени в затворено пространство.

 

***

Владислав Апостолов е автор и журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни медии. Културен редактор във вестник “Труд”. Коментатор в bTV и БНР.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още