Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Треска тресе „жълтопаветниците“, Гешев с подкрепа от посланика на Великобритания

Мнения

Треска тресе „жълтопаветниците“, Гешев с подкрепа от посланика на Великобритания

Треска тресе жълтопаветниците, Гешев с подкрепа от посланика на Великобритания - Tribune.bg

В началото на тази седмица се пукна поредният балон на т.нар. „жълтопаветна общност“. Става дума за група от хора, разпръснати из политически проекти, НПО-структури, медии и протестърски групички, представлявани в Народното събрание от втората по големина отзад напред парламентарна група, в която влизат Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Надежда Йорданова и други.

А случилото се буквално разпръсна като руски войници в Херсон най-дългогодишните опорки на кукловодите от задкулисието – как прокуратурата е враг на западния свят, който няма доверие на българските обвинители и техните началници, преди Сотир Цацаров, сега Иван Гешев. Лъжи, лъжи, които обаче толкова се повтарят, че човек в един момент започва да се обърква – кое е реалност, кое е паралелния свят.

Е, в понеделник се оказа, че лично посланикът на Обединеното кралство в България Негово Превъзходителство Роб Диксън пропътува пет часа (в двете посоки), за да посети учебната база на прокуратурата в Цигов чарк, за да открие съвместно с главния прокурор Иван Гешев обучителен семинар за български прокурори и следователи. Кой посланик, нямащ доверие в някого, пътува пет часа, за да е част от общо събитие?

Интересно е, че съвместната инициатива на българската прокуратура и британското посолство, остана без медийно отразяване от страна медии, които иначе много държат да се представят като обективни, като защитаващи върховенството на закона. Нито ред за индиректната подкрепа и доверието, които посланик Диксън оказва спрямо българските обвинители и техния ръководител. Нито ред в „Капитал“, „Дневник“, „Клуб З“, „Медиапул“, „Сега“. Дори кратка новина липсваше и в централните емисии на големите телевизии. А причината е ясна.

Голяма част от тези медии са пряко или косвено свързани с икономически и политически кръгове, които от години водят пропагандна битка срещу прокуратурата. За да могат да разчитат на имунитет срещу наказателно преследване. Сами разбирате, че няма как да съобщят следното: Лично британският посланик, представител на Негово величество Чарлз III у нас, откри конференция с участието на главния прокурор Иван Гешев.

Какво по-голямо признание, какво по-голямо уважание, какъв по-ясен знак за доверие? Просто това е поредното доказателство, че партии-лилипути, които от сутрин до вечер повтарят мантрата за отстраняването на обвинител №1, нямат никакви аргументи. Заради това близките им медии предпочитат да пазят „радио-мълчание“ и да се правят, че едни събития не са се случили.

Естествено, че ще ги боли. Как няма да ги боли. Още повече като се сетят как преди три години, когато Гешев беше все още кандидат, тогавашният ръководител на мисията на Великобритания у нас - посланик Ема Томпсън, излезе и обяви пубична подкрепа за българската прокуратура. А повод за това бе първото гонене на руски шпиони. Посланичката каза, че работи отлично с българските обвинители.

Просто става дума за знаци за добра работа. Как иначе да тълкуваме, че Кралската прокуратура обучава наши следователи и прокурори в престъпленията на 21 век. Но това няма да го чуете по телевизията. Знаем добре, че добрите новини не са новини. Няма да го срещнем и в медиите на олигархията. Но, ако някой от Тамбукту оплюе прокуратурата, това ще се препечата в десетки сайтове и три дни темата няма да слиза от малкия екран. Казахме вече защо…

Както е ясно и, че, гледайки работата на Гешев със западните ни партньори, Христо Иванов, Надежда Йорданова и техните ментори в сенките се тресат от яд и злоба. Изглежда ще трябва да свикват с това си състояние на перманентна треска.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати