Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Троен десен суплес за левицата: Защо БСП нямат право да говорят за магистрали и инфраструктура

Мнения

Троен десен суплес за левицата: Защо БСП нямат право да говорят за магистрали и инфраструктура

Снимка:

Младите остриета от управляващата партия Александър Ненков, Александър Иванов и Христо Гаджев нанесоха силен словесен удар на опозицията на ГЕРБ в парламента. По време на днешния дебат за изменение в Закона за обществените поръчки двете най-големи партии си размениха взаимни обвинения за некадърно управление, но депутатите от БСП се оказаха неподготвени  по тема пътна инфраструктура.

„От колко време са неравностите по магистрала „Тракия“? Този наивен въпрос зададе депутат от левицата по време на дебат в пленарна зала с цел да обвини управляващите в усвояване на средства и некадърно строителство.

В отговор депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Александър Иванов напомниха на колегите си от левия ъгъл на залата защо нямат право да говорят за магистрали и инфраструктура.

„Паднахте в собствения си капан, говорейки за пътния участък от Чирпан до Стара Загора. Спомнете си, че това е гордостта на вашето правителство и лично на вашия лидер Сергей Станишев. Това е гордостта на вашето пътно строителство. Спомнете си кой построи магистралата и защо сега я ремонтираме. Тези бабуни са наследство от управлението на БСП“, заяви Александър Иванов от парламентарната трибуна.

Александър Ненков, който е заместник-председател на парламентарната комисия по регионална политика, анализира строителството по време на кабинети на БСП като заяви, че най-голямото постижение е на Тодор Живков и това е магистралата до родния му край.

Депутатът припомни на колегите си от БСП, че е имало нередности и около изграждането на АМ „Люлин“ по време на тяхно управление.

„Оставихте една голяма буца пръст вместо магистрала „Люлин“, каза Ненков. Той коментира, че само преди няколко години до Бургас се е пътувало 7-8 часа.

„Яд ви е, че от изостанала държава България започна да прилича на европейска страна. Защото до Бургас вече се стига само за 3 часа. По магистрала „Марица“ до Истанбул се стига за 5 часа. Хората го виждат, затова ви е яд“, категоричен беше Александър Ненков.

Поредния удар за левицата дойде от Христо Гаджев. Младият депутат от управляващата партия взе думата, за да посочи на народните представители от БСП колко нарушения по европейски проекти и обществени поръчки са били разкрити по време на правителството на Пламен Орешарски.

„Един колега, който беше министър през 2015 година ходеше през месец да се отчита писмено в Брюксел за нарушенията в неговите обществените поръчки“, посочи Гаджев. По думите му, заради постоянни нередности тогава са били спрени всички проекти. „Изумявам се от злоупотребата с темата от ваша страна“, коментира още Христо Гаджев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема