Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Учителка от БСП-Търново показа, че е неграмотна в опит за критика към премиера

Мнения

Учителка от БСП-Търново показа, че е неграмотна в опит за критика към премиера

Учителка от БСП-Търново показа, че е неграмотна в опит за критика към премиера - Tribune.bg
Снимка:

Ако учителите са неуки, как ще възпитават учениците, пита журналистът Соня Колтуклиева

Учителка от БСП-Велико Търново показа, че е неграмотна в опит за критика към премиера. Наталия Сотирова, която е кандидат за общински съветник от левицата в старопрестолния град, разкритикува поздравлението на премиера Бойко Борисов във Фейсбук по повод Международния ден на учителя.

Учителката твърди, че в текста има грешки и е написан неграмотно.  Конкретно тя посочва, че местоименията Ви, Вие, Вашата са изписани неправилно с главна буква.  

Официалното писмено общуване изисква използването на учтива форма. При учтива форма местоименията Вие, Вас, Ви, Ваш се пишат с главна буква, независимо дали обръщението е към едно лице, или към много лица. Примери за правилното изписване са: „Благодарим Ви за участието“ , „Вашето мнение е важно за нас“. С твърдението си учителката от Велико Търново показва, че не познава граматиката в българския език.

Ето и критиката на Наталия Сотирова:

Мислех да отмина с мълчание днешния международен ден на учителя, защото не може целогодишно учителят да бъде унижаван и два дена през годината - 5 октомври и 24 май - да му се честитят празници и да се изписват купища хвалебствия по негов адрес, които удобно са забравени още на следващия ден.

Бях провокирана обаче от вопиющата неграмотност на този, който списва страницата на Борисов. Убедена съм, че не го прави лично той. Та този, който се упражнява в писане на поздравления от името на премиера, би следвало да е завършил поне 4 клас и да се е научил кога се пише главна буква в случаите с Ви, Вие, Вашата и пр.

От написаното там може да се разбере, че Борисов поздравява един конкретен учител към когото се обръща в уважителна форма. Остава да разберем кой е този учител...

Другото, което се разбра от този поздрав е, че в ГЕРБ е пълно с неграмотници, които не само пишат глупости, но безропотно харесват всяка глупост, цъфнала на страницата на Борисов.

Честит празник на колегите, които въпреки идиотщините в образованието, правят всичко възможно да предадат знанията и опита на подрастващите поколения“. 

„Наталия Сотирова, кандидат за общински съветник от БСП във Велико Търново, провокира „културна дискусия” без да е информирана за новите правила за правопис, макар да е учителка“, написа във Фейсбук журналистът Соня Колтуклиева. И зададе въпроса: „Ако учителите са неуки, как ще възпитават учениците?“

„Бих искала да припомня на г-жа Сотирова, че при управлението на Сергей Станишев (тогава лидер на БСП) беше най-продължителната учителска стачка в историята на България. 7 октомври 2007 г.: камерата на Би Ти Ви засне как министрите Пламен Орешарски и Даниел Вълчев цинично се уговарят да разтакават преговорите със стачкуващите учители, за да не стигнат до споразумение. Орешарски към Вълчев: „Дай да разваляме седенката. Първо да мислим за числа, съкращения!“, написа още Колтуклиева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети