Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Удобно: Лозан Панов даде частно интервю за БТВ

Мнения

Удобно: Лозан Панов даде частно интервю за БТВ

Снимка:

В удобно и режисирано интервю по БТВ излезе шефът на съдиите Лозан Панов. С меки въпроси Канна Рачева остави висшия магистрат да изкоментира всичко, което му е на сърце и да се оплаче, че съдебната ни система „е зависима от другите власти“.

Това е прелюбопитно на фона на исканията от страна на кръга на Панов именно политиците да се намесят пряко в избора, да номинират и други имена и да ги наложат на прокурорите, които сами и единодушно предложиха Иван Гешев. Според Панов това било режисирано.

„Бяхме лишени от състезателност в тази процедура, за да видим в една такава среда как се представят кандидатите. Избираме главен прокурор, той трябва да бъде най-добрият, той трябва да бъде човек, който е доказал своите професионални качества“, оплака се Панов след 10-часовото изслушване, на което беше подложен Гешев.

Процедурата, при която той самият стана председател на ВКС далеч не беше толкова състезателна и прозрачна.

Пред бТВ Панов не спести и оплакване от протестите срещу избора на Гешев, които посочи като пример за това колко проблемна е кандидатурата. Тънкият момент тук е, че кръгове около Прокопиев, Панов и ДБ стояха зад режисираните демонстрации, блокирали София.

„И най-важното нещо – София осъмна в почти военно положение – с пропускателни пунктове, множество жандармерия и полиция. Такъв избор до този момент не е имало“, оплака се Панов.

За предсрочното освобождаване на осъдения убиец Джок Полфрийман „не остана време“ в ефира на БТВ и удобно беше пропуснато.  


Коментари (2)

Иван Защо този служител на Иво Прокопиев не дава интервюта за Нова телевизия?
31.10.2019 17:36 / Отговор
Келнер Ида,ида...
02.11.2019 20:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема