Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Въпреки заканите на Йотова през 2016 г.: Радев не само, че направи грешно движение срещу БСП, а ги занули

Мнения

Въпреки заканите на Йотова през 2016 г.: Радев не само, че направи грешно движение срещу БСП, а ги занули

Снимка:

„Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха на тази зала едно огромно доверие към вас. Днес в тази зала вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки глас, застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и може би в цяла Европа! И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия  няма да ви бъде простено!“ Това предупреждение отправи към Румен Радев, неговото вице Илияна Йотова по време на Националното съвещание на БСП.

Тогавашният евродепутат подчерта, че никога повече президентът на България не трябва да допуска страната да бъде унижавана. Да не допуска да има „началници“.

Дълго време в общественото пространство от БСП бе изричана тезата, че Румен Радев е предложен за президент лично от Корнелия Нинова, което и служеше доста изкусно при обявяването на единствената победа на столетницата срещу ГЕРБ на президентските избори.

Припомняме, че по време на мандата си Румен Радев зае изключително активна позиция срещу партията на Бойко Борисов и не веднъж вдигаше юмрук срещу легитимно избраното правителство. Но в опитите си да бъде припознат от  „партиите на протеста“ Радев вдигна юмрука си и срещу БСП, обявявайки ги за статукво, а с действията си и в искането си да държи еднолично властта в държавата си създаде и политическия проекта на бившите си служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.  

Съвсем умишлено бе създадена президентската партия „Продължаваме промяната“. Нейната цел бе да вземе от гласовете на БСП и от провъзгласите за партии на протеста. Общо партиите, които в предишните два парламента бяха определяни като „протестни“ - ИТН, ДБ и „Изправи се“, са загубили 668 хиляди гласа от юли досега. Но най-големият губещ, заради президентската партия са… БСП. След слабите си резултати в третия за годината вот за Народно събрание социалистите буквално изчезнаха от картата и са в безтегловност.

По всичко личи, че Радев освен с партиен инженеринг, който се вижда в лицето на Петков и Василев, е решил да се застрахова и да разцепи напълно социалистите, правейки Крум Зарков лидер на червените, което младият социалист вече и не крие.

Всъщност Радев успя да постигне целта си за еднолична власт. Не само, че концентрира в ръцете си цялата власт през последните 7 месеца, но и очевидно предстои да въведе в България режима на Путин. В лицето на Кирил Петков, Радев си създаде един Медведев. Умело чрез заиграване с „протестните“ партии наложи 100% машинно гласуване, а от тогава Радев  и неговите партии загуба нямат. Само ще припомним всички червени лампи със съмнения за манипулация на софтуера и близо 600 машини, които изникнаха седмица преди парламентарните избори, без да се получи каквото и да е логично обяснения за тези устройства.

Няма как да бъде забравено, че около Радев не веднъж е имало съмнения, че прокарва руските интереси у нас, които седяха още при кандидатурата му за президент в първия мандат. За съжаление хората имат къса памет и явно са забравили, че самият Леонид Решетников, близък до Владимир Путин призна, че е предложил Румен Радев на Нинова.

Червените лампи станаха прекалено много, но явно вече е късно. Пълзящият преврат за овладяване на държавата е в ход и почти осъществен от Румен Радев.    

 


Топ новини

виж още

Актуална тема