Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Васил Тончев: Радев е прекалено самонадеян, ако обявява решението си за втори мандат без споразумение с БСП

Мнения

Васил Тончев: Радев е прекалено самонадеян, ако обявява решението си за втори мандат без споразумение с БСП

Снимка:

Румен Радев е прекалено самонадеян, ако обявява решението си за втори мандат без споразумение с БСП. Това коментира за Агенция „Фокус“ социологът Васил Тончев във връзка с отчета на държавния глава по повод 4 години от встъпването му в длъжност.

„Изненадващо беше решението на президента да съобщи на отчета си, че ще се кандидатира за втори мандат. Дори звучи нелепо, тъй като не личи, че се е споразумял с ръководството на БСП. А да направи този ход, без да има такова споразумение и някак си да мине през главата на ръководството на БСП, е абсурдно. Това означава, че ще си разминат позициите и евентуално той би трябвало да не разчита на тяхната подкрепа“, коментира Тончев. По думите му това ще доведе до опасност той дори да се яви, да не може да прескочи балотажа, ако нито една от системните партии не застане зад него.

„Смятам, че ако се е споразумял предварително с БСП, може би ще получи подкрепа от тях. Но ако не го е направил и по този начин им извива ръцете, като ги поставя пред свършено положение, тогава мисля, че те са в много неудобна ситуация. Някак си някой отвън предварително да им налага техния кандидат, при положение, че те имат устав и правила, по които да минат, за да номинират своя кандидат и да вземат решението си. Прекалено е самонадеян, ако няма споразумение с БСП“, допълни още Тончев.  


Коментари (7)

Той явно разчита на мая, отровните, ристю, копейкин и на вся остальная сволочь...
01.02.2021 17:35 / Отговор
РУСКИЯТ РЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ РАЗЧИТА НА ПОДКРЕПА НА ЧЕРЕПА, ГАЛЕВИ, БРЕНДО..... И ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ПОДСЪДИМИ МУТРИ..........
01.02.2021 19:23
Мина Нинова, май че протежето ти те постави пред свършен факт.Съгласна ли си да го подкрепиш, или да.
01.02.2021 20:31 / Отговор
Пацо Ей, Минке, не ядосвай Биволицата, щото Фатмака ще го закъса допълнително!
02.02.2021 11:49
Пацо Аз ви разправям, че Радев е прост и нхален, ама някои "не та не"...
02.02.2021 11:46 / Отговор
Томазина Този фигурант няма да завърши петата си година от мандата,очаква го грандиозно фиаско. А и Марешки може да се окаже пророк ,да го изгонят с камъни .
02.02.2021 12:11 / Отговор
Аз смятам,че Ѝотова и Радев се опитват да елеминират Нинова, При евентуален втори мандат Р.Р. се отказва,Ѝотова става президент правят конгрес отстраняват Водачката и тоѝ и заема мястото,и ето му мечтаната реална власт
03.02.2021 14:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема