Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Възраждане“ пред Tribune.bg: 5 патрулки ни чакаха преди протеста във Варна, за да тестват шофьорите за наркотици

Мнения

„Възраждане“ пред Tribune.bg: 5 патрулки ни чакаха преди протеста във Варна, за да тестват шофьорите за наркотици

Снимка:

„Пет патрулни автомобила ни очакваха пред автобусите преди да тръгнем от Варна за протеста в София. Малко преди да тръгнем установихме, че шофьорите на автобусите липсват“, разказва Георги Георгиев от „Възраждане“ и един от протестиращите, които лично с очите си е станал свидетел на репресията от униформените на Бойко Рашков.

Малко след това шофьорите се връщат, а 4-ма от тях се смеят, след като направените им тестове за наркотици са дали положителна проба за диазепам.  

„Това беше абсолютна провокация. Хората са над 50-годишни, всеки ден карат десетки хора, фирмите са сериозни, лицензирани. Когато научихме за резултатите слязохме от автобусите и поискахме да се направят нови тестове. Полицаите казаха, че нямат други в себе си и трябваше да изчакаме“, допълва Георгиев и разказва, че по график е трябвало да тръгнат към 3:30 сутринта, но повече от половин час полицаите чакали решение на проблема и да се носят нови тестове. Все пак такива били доставени.

„Чест му прави на един от полицаите, който сам си направи тест, за да покаже, че с тези всичко е наред. Направиха нови и на шофьорите и те бяха отрицателни“, казва още Георгиев и уточнява, че при второто тестване на шофьорите всичко се е записвало стъпка по стъпка. След повече от два часа, автобусите все пак тръгват успешно, но не съвсем.  

Същите превозни средства и шофьори, които са обстойно тествани във Варна са спрени един по един и във Велико Търново. Автобусите карали през 30 минути разстояние и всеки един е бил спиран и проверяван този път за дрегери за алкохол.  

Георгиев споделя, че това не е първият протест за който пътува да София, но такова чудо не е виждал до този момент. „На предния протест имаше само един патрулен автомобил, взеха проба за алкохол на шофьорите и ни ни пуснаха. Този път всичко беше целенасочено и видимо беше много по-различно“, казва още Георгиев.    


Етикети протест

Топ новини

виж още

Актуална тема