Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Sofia Fashion Runway - най-мащабното модно събитие, реализирано в България

Мнения

Sofia Fashion Runway - най-мащабното модно събитие, реализирано в България

Модната фиеста ще се проведе в шест поредни вечери на шест различни локации в столицата през октомври

Интервюто за Tribune.bg с Владимир Иванов - организатор на Sofia Fashion Runway  и създател  на модната платформа The Fashion Ministry (Министерство на модата)

Владимир ИвановВладимир Иванов
 

Sofia Fashion Runway ще се проведе между 14 и 19 октомври в София, какво да очакват почитателите на модата?

Sofia Fashion Runway наистина е най-мащабното модно събитие, реализирано в България. За разлика от други подобни модни прояви, Sofia Fashion Runway ще се проведе в шест поредни вечери на шест различни локации в столицата. Подборът беше дълъг и сложен процес, но си заслужаваше. Тук е мястото да спомена, че ще пазим в тайна местата и те ще бъдат обявени няколко дни преди старта на Sofia Fashion Runway.

Кои са българските и чуждестранни дизайнери и брандове, които ще вземат участие във форума?

През шестте вечери ще видите колекции и ревюта на точно 24 дизайнера. Имаме изключително стриктен подбор на марките, които ще покажем. За първи път в България правим моден форум, който не събира такси за участие. Дизайнерите, които сме одобрили получават покана да участват. А кои са те ще разберете през септември.

Давате поле за изява и на младите български дизайнери, защо?

От опита ми в бранша разбрах със сигурност едно - имаме изключителни млади таланти в областта на модата, които вече се радват и на международно признание в различни конкурси. Те заслужават да участват в големи форуми и творчеството им да бъде видяно и оценено.

Какви са плюсовете от подобни събития за модния бранш у нас?

Модата е приключение, което носи удоволствие за сетивата. Тези събития трябва да са празник на креативността, стила и класата. С първото издание на Sofia Fashion Runway ще покажем точно това. Всяка вечер ще е същински празник на модата.

Официален организатор на събитието е "Министерство на модата". Разкажете ни повече за това Министерство".

"Министерство на модата" е едно доста смело начинание. От една страна ще са всички модни събития, които предстои да реализираме. Първото е Sofia Fashion Runway. До края на тази година ще имаме още две събития, които скоро ще обявим. От друга страна "Министерство на модата" стартира медийна платформа The Fashion Ministry, която включва сайт, телевизионен канал и списание. Сайтът стартира до дни. Телевизията и списанието ще направят своя дебют на 14-ти октомври (първата вечер на Sofia Fashion Runway).  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема