Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Йоанна Драгнева: Имаме прекрасни места в България, заслужават внимание и туристи

Мнения

Йоанна Драгнева: Имаме прекрасни места в България, заслужават внимание и туристи

Снимка:

Тенденциозно искаме да си уроним авторитета като държава пред света и пред Европа, което не знам защо се прави, пита се певицата

Общинският съветник в Столичния общински съвет, прекрасната певица и телевизионна водеща Йоанна Драгнева, която всеки момент очаква първата си рожба, разказа ексклузивно за Tribune.bg защо предпочита родното и защо превърна инициативата „Родното море не е демоде“ в своя лична кауза.

Йоанна, ти си една от многото популярни личности, които се включват в кампанията „Родното море не е демоде“, защо реши да я подкрепиш?

Смятам, че българските курорти имат нужда от малко подкрепа, защото напоследък се води една бих казала тенденциозна черна кампания за охулване на нашите курорти и въобще на имиджа на България, нещо, което не ми харесва изобщо. Напротив, имаме прекрасни места в България, които заслужават внимание и туристи, хора, които да си почиват и да си прекарват добре. Имаме много красиви курорти от затворен тип, които са изключително спокойни и чисти, с добро обслужване, така че не са за пренебрегване, в никакъв случай.

Но част от българите в крайна сметка се повлияват от този „черен PR“ и са негативно настроени към родното Черноморие. Защо според теб се насаждат такива настроения към собствената ни страна?

И аз не мога да си дам отговор на този въпрос. Наблюдаваме „черния PR“ във всички сфери в България. Като че ли тенденциозно искаме да си уроним авторитета като държава пред света и пред Европа, което не знам защо се прави. Напротив ние трябва да сме тези, които да защитаваме всички положителни неща, които се случват в България, да браним хубавата ни природа, държавата, курортите, артистите. Ние сме тези, които трябва да пазим това, което ни е най-скъпо!

Това ли е пътят, чрез твоя личен пример и този на твоите колеги от публичното пространство, да покажем, че в България също може да се чувстваме приятно през лятната ваканция и не само?

Надявам се това да е пътят! Лично аз, а виждам, че и много други колеги, които се включват в тази кампания, подкрепяме българското, подкрепяме България и всичко, което се случва тук, защото наистина си заслужава. Ние сме тези, които трябва да пазим имиджа и културното наследство в нашата страна.

Нашите курорти предлагат и много богати исторически артефакти. Има невероятно красиви антични места – и Стария град на Созопол, и в Несебър. В музея на Варна пък се пази най-старото обработено злато в света. Имаме богатства, които остават незабелязани. Всичко това на територията на България. Наистина, тук всеки, който пожелае, може да съчетае почивката си с малко исторически разходки, да се обогати и с културен туризъм!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още