Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. За обвиненията срещу Кеша виновни са мафията, илюминатите, Путин, рептилите…

Мнения

За обвиненията срещу Кеша виновни са мафията, илюминатите, Путин, рептилите…

За обвиненията срещу Кеша виновни са мафията, илюминатите, Путин, рептилите… - Tribune.bg
Снимка:

Сигурно сте разбрали, че в сряда прокуратурата повдигна обвинения на един бивш министър от кабинета на Кирил Петков - енергийният, на негов заместник и на бившия шеф на държавния газов доставчик. Заради скъпата цена на газа, която потребителите платиха преди 10 месеца.

В четвъртък сутрин отново от малкия екран в захлас за пореден път се насладихме на задкулисните опорки, насочени към превземане на съдебната система и в част на държавното обвинение. Новият залп традиционно бе дирижиран от кръга „Капитал“, неговите партии, публични говорители и адвокати.

Като казахме адвокати – познайте кой е защитникът на обвиняемия бивш енергиен министър в изритания позорно от властта провален кабинет „Петков“. Разбира се, че гордо до Александър Николов (популярен в обществото като Сашо Кеша) застана не друг а самата Ина Лулчева – неизменният адвокат на милионерите, жадуващи за разправа с прокуратурата и специализираното правосъдие. Второто вече успя да се случи.

И така за обвиненията срещу Сашо Кеша и компания виновни са - мафията, тамплиерите, масоните, илюминатите, Путин, рептилите и глобалното затопляне. Всички те са в пъклен заговор срещу бившите началници на българската енергетика.

По-интересна в случая бе изявата на обвиняемия Николов в сутрешния блок на Нова телевизия, където необезпокояван от водещите Виктор Николаев и Мирослава Иванова (които от години публично демонстрират и не крият крайните си пристрастия към ПП и ДБ) изръси един куп глупости (ако се придържаме към неговия речник). Така той опита да оправдае схемата на кабинета „Петков“ за източване на десетки милиони от държавната енергетика – действие от което българските потребители и родният бизнес претърпяха колосални вреди и щети.

Какви са фактите, станали известни от разследването срещу бившия министър, негов заместник и ексшефка на държавната газова компания:

Близо месец след спрените доставки на синьо гориво от руската държавна компания „Газпром“, сигурно „случайно“ министър Сашо Кеша, подчиненият му зам.-министър на енергетиката Данаил Николов и бившият шеф на Булгаргаз Людмил Йоцов не са си мръднали пръста да намерят алтернативен източник на природен газ. Не руски, не „Газпром“, а какъвто и да е.

След фаталното закъснение от близо месец изведнъж юнаците начело на енергетиката се сещат да потърсят газ и разбира се нещата се получават, но на цена с 30% отгоре.

От това престъпно (според обвинението) бездействие пряката щета за държавната хазна възлиза на близо 90 милиона. Оставяме настрана, че газът, закупен от посредник пак е руски. По тази тема казусът не е юридически, а морален и политически.

Косвените загуби, разбира се са много по-високи – високи сметки за битовите потребители на газ, непосилни фактури за бизнеса и в крайна сметка – шокиращи цени в магазините, от които потърпевши бяхме всички. Просто защото, когато за фабриките се повиши стойността на потребяваните енергийни ресурси, то съвсем естествено поскъпват и произведените от тях изделия. После не питайте защо яйцата, млякото, сиренето и кашкавалът вече са луксозна стока за средната класа в България, да не говорим за съгражданите ни с по-ниски доходи.

И черешката на тортата – съвсем „случайно“ (също като забавянето с месец в търсене на алтернативни източници) фирмата-посредник, прибрала десетки милиони на гърба на българските данъкоплатци, до съвсем скоро е била управлявана от ексдиректора на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов. Не, това със сигурност не е конфликт на интереси, а без съмнение заговор на злите сили срещу добрите и честни шарлатани. По президента Радев.

Но щом споменахме за добрите срещу лошите, нека ви покажем две прекрасни снимки на обвиняемия бивш енергиен министър Александър Николов на едно наглед доста прилично изглеждащо местенце. С един прекрасен автомобил, подходящ за шофиране през летните месеци.

Следва продължение…


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети