Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Зелен саботаж по време на война

Мнения

Зелен саботаж по време на война

Зелен саботаж по време на война - Tribune.bg

Владислав Апостолов, коментар специално за Tribune.bg

Спирането на доставките на руски природен газ към България и Полша се превърна в световна новина и за пореден път насочи вниманието към очертанията на енергийната криза на Стария континент, драстично влошена от войната в Украйна. Както обичат да казват експертите, ситуацията е „волатилна“, а облаците на икономическия хоризонт се сгъстяват. В тази драматична обстановка на сцената отново излизат „полезните идиоти на Путин“ - западните еко-екстремисти, зелените активисти за черно европейско бъдеще, фанатиците, които продължават да извършват системен саботаж в сърцето на Европа.

Паралелно с новините за спрените доставки към Полша и България, от Германия достигна информацията, че „климатични активисти“ са атакували пет петролопровода в страната и са „поставили изискване“ най-богатата и влиятелна държава в Европейския съюз „да търси други начини да ограничи зависимостта си от руски газ“. Обезумелите климатични фанатици рекетират меко казано толерантната към зелени ексцесии Германия и искат правителството да спре всички инфраструктурни проекти с фосилни горива.

В Кремъл могат да отворят най-скъпата водка и да се посипят с черен хайвер благодарение на зелените полезни идиоти в Германия. В официално съобщение, активистът Едмънд Шулц облече в думи истерията, която парализира западните институции и ги превръща в играчка за младежи с проблеми като Грета Тунберг: „Ние се намираме в спешна климатична ситуация. Германското правителство не просто я игнорира, но планира да я влоши. Как може да се иска допълнителен добив на петрол – това е лудост и трябва да спре!“

Лудост има, но тя е в действията на климатичните радикали. Преди дни те са се разделили на екипи и са саботирали дейността на пет петролопровода. По време на война и историческа енергийна криза в Европа. Това не е просто саботаж и отблъскващ вандализъм. Това е цивилизационно предателство.

Великобритания излезе от ЕС, но зелените радикали не излязоха от Великобритания. Тази седмица еко екстремисти са атакували множество бензиностанции и по техните думи са прибегнали до „значителна ескалация“ в кампанията срещу фосилните горива на Острова. Десетки членове на радикалната група Just Stop Oil организират блокади из цялата държава. Те спират и бавят движението на нормални граждани по магистралите, чупят частни бизнеси и обществена собственост, държат се като умопомрачени. И изпращат сигнали към Русия за слабостта и мазохизма на западната цивилизация.

Правителствата в ЕС и Обединеното кралство не са в състояние да противодействат ефективно на шайките еко фанатици. Научаваме, че в Англия от началото на април са извършени над 1000 ареста във връзка с подривните дейности на  Just Stop Oil, но явно това е болезнено недостатъчно. Западните институции трябва да излязат с ясна позиция и план за действие срещу климатичните фанатици – на идеологическо и физическо ниво. Много от крайните елементи оперират като терористи и редовно застрашават живота, здравето и сигурността на нормални граждани.

Да спираш незаконно петролопроводи, да блокираш натоварени магистрали с легнали на пътя радикали, да трошиш бензиностанции, да заплашваш със смърт хора в петролния бизнес... всичко това е престъпно, отвратително и заслужава мощна незабавна реакция по принцип. Но в ситуцаия на енергийна криза и война в Украйна, в контекста на спрени доставки на газ към европейски държави, галопираща инфлация, заплаха от сериозно обедняване на народите на Стария континент, на фона на разкритията за безумието на крайната зелена кауза – това превръща действията на тези хора в историческа и трудно поправима злина.

Руският президент Владимир Путин дори не може да мечтае за по-добри съоюзници от западните зелени. Освен със саботаж, те се занимават и с машабна идеологическа промивка на мозъци. Тяхното послание е за колониалната и бяла вина на европейските мнозинства. Сега, крещят те, популациите на континента трябва да платят за греховете на предшествениците си като ограничат своето потребление, като свалят стандарта си на живот и доброволно обеднеят.

Злокобната пропаганда за по-малко потребление се продава едномременно като зелена кауза и „оръжие“ срещу агресията на Русия в Украйна. „Не карай кола, не пътувай със самолет, не се къпи всеки ден и не яж месо, за да задоволиш Грета и да ядосаш Путин“. Така звучат умопомрачените послания на обожаваните от медиите зелени активисти-екстремисти. Време е тези фигури и организации да получат еднопосочен и екологичен билет за бунището на историята.

***

Владислав Апостолов е автор и журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни медии. Културен редактор във вестник „Труд“. Коментатор в bTV и БНР


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати