Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Политико“ и новото „Работническо дело“ на ЕС

Мрежата

„Политико“ и новото „Работническо дело“ на ЕС

Политико и новото Работническо дело на ЕС - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Виктория Георгиева

Относно статията в "Политико", която днес трепетно бива споделяна предимно от хора с профил ДеБил, някъде прочетох най-точното определение за либералното издание. Цитирам по спомен:

„Политико“ днес е това за ЕС, което навремето беше „Работническо дело“ за България и „Правда“ за СССР.“

И за последния наивник е ясно, че това е материал, написан от някой роден услужлив „журналист“, а после договерен, изпратен и само подписан от въпросния Кристиан Оливър. Цялото ниво, барабар с прякорите, е на ниво Гошо Тъпото.

Но цяла плеяда родни политици, популярни с не по-малко интересни прякори, не могат да му се нарадват, докато поддръжниците им а-ха да получат инфаркт, разпространявайки пасквила – „Вижте, вижте, това го пише в „Политико“ - и те мислят като нас“, жизнерадостно цвъркат въпросните, забравяйки, че са просто(и) "индианци, които си мислят, че е възможно да се подиграваш на вождовете, без това да афектира цялото племе" (по Мартин Табаков).

Когато котката я няма, мишките пируват - факт, но рано или късно пак приключват в устата и. Кой разбрал - разбрал.

 

Петър Волгин

Прочетох статията на списание "Политико", по повод на която софийският либерален планктон от няколко часа пребивава в състояние на неконтролируем екстаз. И след прочитането мога да кажа само едно - да се радваш на подобен текст, означава, че страдаш от тежка мозъчна увреда. Веднага става ясно, че статията, подписана от Christian Oliver, всъщност е сътворена от някой треторазряден служител в PR отдела я на ПП, я на ДБ. В текста има два типа герои. Едните са персонификация на абсолютното зло. Сещате се кои са, нали? Бойко Борисов и Иван Гешев.

От отсрещната страна са горепосочените партии, които са ангелоподобни. Те са "проевропейски" и „реформаторски“, а техните лидери са готови да дадат живота си в героичната борба срещу корупцията.

Клиентелата на „Хлебар“ може и да скача от радост, когато чете подобни елементаризирани до крайност идейки, но за всеки що-годе разумен човек такива текстове са обида. Защото са едноизмерни до глупост.

Само не разбирам защо „Политико“ е трябвало да слага подобен „авторски“ текст. Просто трябваше да отвори произволно Капитал, Дневник, Медиапул и да цитира първата попаднала му дописка. Там всички са такива. Като от калъп извадени.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Политико, ДБ
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети