Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „24 часа“: От Дубай дали заповед за кръв тази вечер на протеста

Мрежата

„24 часа“: От Дубай дали заповед за кръв тази вечер на протеста

Снимка:

Телефонните разговори на Васил Божков, които спецпрокуратурата разпространи, силно афектирали бизнесмена. В един от тях той е впечатлен от лекотата, с която лесно може да се манипулира тълпата в социалните мрежи - “идете там и те вървят”, пише „24 часа“.

Неофициално източник от службите твърди, че вероятно в последните часове преди поредния протест в София са били засечени разговори, в които се дават указания от Дубай да се пролее кръв пред президентството тази вечер. Според редовни, но неорганизирани от партии и олигарси участници в протестите, в неделния ден е било видимо отсъствието на момчетата с черни качулки от агитката “Левски Запад”. Те са се държали агресивно в останалите дни и са се опитвали целенасочено да провокират полицията.

Божков обещава да създаде Щаб на протеста, защото недоволните от Борисов били неорганизирани, се разбира от дешифрираните и публикувани от прокуратурата негови телефонни разговори.

Най-вероятно спецслужбите са засекли тези организационни действия на човека от Дубай.

Във вече разпространените диалози между бизнесмена с журналист, агент на Държавна сигурност и единственият депутат от Българската комунистическа партия, пеоличава , че може да прати 10 000 човека да посрещнат Влади Горанов пред парламента, а ореди да вземе властта и да ореже правомощията на главния прокурор, ще съветва Румен Радев кой да бъде министър в служебното правителство.

“24 часа” помолили за официален коментар МВР и ДАНС дали действително разполагат с данни за готвени провокации тази вечер и за какви действия конкретно става дума. До този момент няма категорично потвърждение.  


Коментари (1)

кесо Айде пак "черногледство". А човеко вероятно просто иска да съчетае протестите с ММА борби та да стане по-интересно. Може дори залагания да направи, кой ще познае кои побеждават, побойниците на Черепа или полицията. Ей такъв "народен човек " искат да омаскарят брей!
14.07.2020 16:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още