Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „24 часа“: Сестрата на съветник на президента с евтин апартамент

Мрежата

„24 часа“: Сестрата на съветник на президента с евтин апартамент

24 часа: Сестрата на съветник на президента с евтин апартамент - Tribune.bg
Снимка:

Сделката сключена за 1000 на кв. метър – почти два пъти по-ниско от пазарните цени

Мария Грънчарова, сестра на президентския съветник Николай Копринков, също е купила евтин апартамент, и то пак от фирма “Артекс”. Това показват документи в Имотния регистър.

Сделката е от края на 2017 г. Тогава Грънчарова и съпругът ѝ купуват тристаен апартамент с площ 105 квадратни метра и гараж от 18 кв. метра. Жилището се намира в столичния квартал “Изгрев” на ул. “Самоков”, на метри от Борисовата градина. Според сайта на “Артекс” там се намира сграда “Диамант”, която е една от най-новите, завършени от фирмата. Тя е въведена в експлоатация през юни 2018 г., а сред екстрите в луксозния комплекс са спа център и басейн.

“24 часа” се опита да се свърже с Мария Грънчарова, за да я попита как е успяла да договори по-изгодни от пазарните цени, но до редакционното приключване на броя не успя да я открие за коментар.

От документите по сделката става ясно, че семейство Грънчарови са платили малко над 205 000 лева за жилището и гаража. Това прави цена от 1000 евро на кв. метър за апартамента и гаража, което може да се определи като доста изгодна сделка. Защото справка в обявите на големи агенции, които предлагат апартаменти в същата сграда, показва, че офертите там за сходни апартаменти са за минимум 1800 евро на кв. метър. Отделно се предлагат гаражи за 22 000 евро.

Грънчарови са платили жилището със собствени средства и с банков заем. Няма точни данни какъв е неговият размер. Но от документи в Имотния регистър става ясно, че ако се стигне до разваляне на сделката по вина на продавача, той дължи неустойка на купувачите в размер на 155 000 лева.

От публична информация в Търговския регистър става ясно, че Мария Грънчарова има дялове в две фирми - “Йонима” и “Дийонима”. Нейна съдружничка е Дияна Копринкова. Основният бизнес на двете жени е в сферата на туризма - имат ресторант с хотел в пловдивското село Труд.

Преди да стане съветник на президента Румен Радев, Копринков в периода 2011-2015 г. бе кмет именно на село Труд. Той е завършил Техникума по механотехника в Пловдив, а след това има бакалавърска степен по Физическо възпитание в Пловдивския университет. Магистър е по три специалности - “Управление на социално-педагогически дейности с деца и юноши”, “Политики и стратегии в публичната администрация” и “Защита на информацията”.

От 2003 до 2011 г. е общински съветник в община “Марица”, бил е областен координатор за Пловдив на агенцията за младежта и спорта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_ГРЕБ и ЧУК УУУ БРЕ АНОНИМНИ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ.... ИСКАТЕ ДА ИЗКАРАТЕ ВСИЧКИ МАСКАРИ, КАТО КАКА ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА, ПАРТИЙНАТА СЕКЛЕцАРКА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РиВА ПО ТиЛИВИЗОРА И КАТ СА НИФИРКА ПЕЕ "ЦЪФНАЛ ГЕРБЕР" И МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв, ЗАВЪРШИЛ ПОМОЩНОТО У-ЩЕ ВЪВ ВЪРШЕЦ, СИН НА ПРОВЕРЕН И ВЕРЕН ДРУГАР ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.....
АМА НЕ Е СТРОИЛА ЦЕЛИЯ ГЕРБАВ ПАРЛАМЕНТ В ДВЕ РЕДИЦИ, КАКТО НАПРАВИ МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв ДА ПРОМЕНЯ ЗАКОНА В ПОЛЗА НА ФИРМА "АРТЕКС".......
08.04.2019 10:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати