Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. 24 часа: Жена трябва да управлява София, показало проучване на „Демократична България”

Мрежата

24 часа: Жена трябва да управлява София, показало проучване на „Демократична България”

Снимка:

Профилът е направен от социолога и бивш член на ЦИК Цветозар Томов

Бившият служебен вицепремиер Илияна Цанова отказала офертата на Христо Иванов и Атанас Атанасов с аргумента, че няма да води война с ГЕРБ и уважава Фандъкова.

София трябва да продължи да се управлява от жена. Именно дама е посочена като най-успешния кандидат-кмет според направен специално профил - Илияна Цанова, вицепремиер в двете служебни правителства на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Профилът е направен от социолога и бивш член на ЦИК Цветозар Томов и е по поръчка на „Демократична България”. Като резултат Цанова дори получила оферта от Христо Иванов да се включи в битката за местните избори в столицата. Тя е имала среща с него и със съпредседателя на обединението Атанас Атанасов.

Иванов и Атанасов очертали какво очакват от Цанова като кандидат-кмет. Зам.-изпълнителният директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции трябвало да поведе битка с ГЕРБ, тъй като за „Демократична България” най-важно било Бойко Борисов да отстъпи властта.

Самата Илияна Цанова отказала да влиза във военни действия, тъй като приемала себе си за умерен и коректен политик. Бившият вицепремиер декларирала, че уважава кмета Йорданка Фандъкова, с която е работила, както е помагала и на много други кметове, работейки в Европейската банка за възстановяване и развитие.

След отказа на Илияна Цанова „Демократична България” издигна Борислав Игнатов.

Цанова вярвала, че така наречената градска десница е естествен партньор на ГЕРБ и двете, макар и бидейки различни, може и трябва да намерят общ език. И да направят широка база, която има потенциал да привлече още по-голяма периферия - с тези 300 - 400 хиляди десни избиратели, които не гласуват за ГЕРБ.

Паралелно за обща кандидатура между ГЕРБ и така наречената градска десница е работил и Росен Плевнелиев. Президентът (2012-2017) призна в интервю за “24 часа”, че се е опитал да изгради мост между евро-атлантическите сили в страната, за да се даде отпор на популистите, на тези, които желаят друга геополитическа ориентация. Той очаквал на тези избори градската десница да гради мостове към ГЕРБ, а Борисов и Фандъкова били готови за това.  


Етикети жена, кмет, София

Коментари (5)

Pipilota Проучванията на ДБ се правят на пияна глава, в някоя долна кръчма, в малките часове...това е нивото им
02.09.2019 17:03 / Отговор
Делчо Попов Права е Иляна! Явно е умен човек, който уважава себе си и не е готова да се продаде за жълти стотинки на Христо Иванов и Иво Прокопиев!
02.09.2019 18:13 / Отговор
Борис Никой способен и доказан човек няма да се обвърже с удавниците от Демократична България.
02.09.2019 21:43 / Отговор
Барона Поредното абсурдно твърдение от пионките на олигарха Иво Прокопиев.
03.09.2019 08:55 / Отговор
Яна Тия да не са ходили на врачка да им гледа? Смешници!
03.09.2019 21:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още