Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Адв. Станислав Станев до Доналд Туск и Манфред Вебер: Радан Кънев ви заблуждава!

Мрежата

Адв. Станислав Станев до Доналд Туск и Манфред Вебер: Радан Кънев ви заблуждава!

Снимка:

В България няма "всенародни протести", предупреждава юристът

Адвокат Станислав Станев е изпратил писмо до доскорошния председател на Европейския съвет Доналд Туск и до председателя на ЕНП Манфред Вебер, с което предупреждава, че българският евродепутат Радан Кънев представя в Брюксел дълбоко политизираната си позиция и ги заблуждава за целите и мащабите на протестите срещу правителството у нас, съобщи Агенция Пик.

„Протестът е крайноляв, проруски, започна след арест на президентски съветници за шпионаж“, посочва в писмото си юристът. По думите му в България няма "всенародни протести".

„Много от протестиращите не живеят в столицата, а са дошли от други места. През повечето от останалите дни протестите не могат да натрупат дори 1000 души“, уточнява адв. Станев.

Той е категоричен, че малкият брой протестиращи брутално нарушават закона, като блокират най-натоварените пътища в София без никакво разрешение.

Юристът отхвърля твърдението на евродепутатът Радан Кънев, че протестите у нас се различават от крайно левите, проруските и радикалните кръгове.

„Напротив - тези хора всъщност са в основата на протеста - те са най-нетърпеливи за свалянето на правителството и оставката на главния прокурор. Не знам дали Радан Кънев си е направил труда да провери дискусиите в проруските групи в социалните мрежи. Въпреки че описва себе си като проевропеец, факт е, че неговата и на неговите симпатизанти философия и послания се срещат с разбиране и подкрепа сред най-яростните поддръжници на руската политика и най-ентусиазираните почитатели на комунизма“, посочва адв. Станев. Той упреква организацията

"Репортери без граници" за поставянето ни на 111 място в класацията за свобода на медиите.

„Отвратително сексуално престъпление е използвано по най-ужасен начин за политически цели, като по този начин помрачава паметта на жертвата и се подиграва със семейството й“, настоява юристът. Той изразява съмнение, че Радан Кънев е искрен относно как „човек, избягал от правосъдието“ /бизнесменът Васил Божков/ е получил гласност в най-популярните медии у нас и „режисира“ протестите.  

„Не е вярно, че върховенството на закона в България е нарушено заради избора на Иван Гешев за главен прокурор. Като завършил право, Радан Кънев много добре знае, че в България присъди не се издават от главния прокурор, а от съда. И именно дадените от него примери перфектно показват, че съдебната система в България функционира правилно“, изтъква в писмото си адвокат Станев. Той подчертава, че протестите в България са започнали, когато хора от президентската администрация са арестувани за шпионаж в полза на чужда държава. Юристът разкрива и обстоятелството, че политикът Христо Иванов от политическата коалиция, издигнала Радан Кънев за евродепутат, е провел скандална комуникация на живо в социалната мрежа, в която е станало ясно, че има контакт с видна фигура в българския ъндърграунд.

„Уважаеми г-н Туск, уважаеми г-н Вебер, уважаеми членове на ЕНП, въпросите, които Радан Кънев повдига с манипулативното си писмо, са страшно много. Толкова многопластова пропаганда има в България, че не може да се опровергае с една буква.

Все пак разчитам, че по време на дискусиите ще вземете предвид очевидния интерес на г-н. Кънев, чиято партия е в предизборна ситуация и се опитва да направи политическа реклама на гърба на авторитета на Европейския парламент. И го прави не само чрез ЕНП, на което за мое голямо учудване членува, но и чрез крайнолевите фракции“, завършва писмото си адвокат Станев.  


Коментари (16)

кесо Адвокат Станев е написал всичко точно, но това трябваше да направи партията ГЕРБ, напълно официално. Да представи аргументирана картина на случващото се, а не Борисов да се прави на страничен наблюдател от "галерията". В тази сложна ситуация политическото малодушие на Борисов вече играе крайно негативна роля и на практика влиза в инструментариума на широкомащабната хибридна война която се води срещу България от Кремъл и неговите лакеи у нас и по света.
29.09.2020 12:22 / Отговор
Така е! В този момент ГЕРБ трябва да мине в нападение. Трябва да "закове" метежниците, като назове нещата с точните им имена. Така правят на Запад. Кратко, ясно и точно назоваване с истинските имена. Без увъртане.
29.09.2020 12:52
Така е Виктор Орбан поиска оставката на евро депутат защото обижда Унгария! Така трябва да направи и ГЕРБ!!
Оставка за съветската подлога Йончева и Мафиотската подлога Кънев!
29.09.2020 12:58
На лидерите на ЕС им е пределно ясно какво се случва в България в момента. Русия се опитва да овладев България.
29.09.2020 13:06
Проф. Деримечков На базата на какво се решава, че съществува „политическото малодушие на Борисов“? Подобно изявление говори за пълното непознаване на механизмите на ЕС, обезпечаването му с достоверна информация и процеса на вземане на решения! Нито писмото на Радан, нито писмото на адв. Станев ще наклонят везните в една или друга посока. Всички държавни глави в ЕС имат собствени специални служби, чийто сводки ги чакат всяка сутрин на бюрото. Ако някой си мисли, че решенията се взимат на базата на писма на евродепутати и адвокати от някоя държава, много. Ама много се заблуждава! Освен това, Борисов има собствени канали за комуникация с другите премиери в ЕС, а това, че не „бие барабана“ за това, не означава, че си е „оставил каруцата в калта“, както казва народът!
29.09.2020 19:42
Българин Браво на адв Станев един истински човек родолюбец,който обича родината си и е обективен!
Съгласни сме че и правителството трябваше да откликне а не да си мълчи на тези клевети на този Предател Кънев!!!
Още много епитети ми идват наум и много гняв към този Кънев ,но ще задържим чувствата си и думите си и ще се молим на Биг да спаси душата му и да намери мир!
29.09.2020 12:56 / Отговор
Правителство нямаме, имаме една шайка с главен разбойник Боко, който трепери от страх, тъй като всяка седмица има публикации в западни медии за корупцията и кражбите. Адв. Станев си противоречи, не били масови, ама идвали от цяла България. Да не би София да е България. Колкото и да лижете задника на този гангстер, народът се пробуди.
29.09.2020 15:57
До анонимения съпричастни и родоотстъпник !!! ИМАМЕ СИ ПРАВИТЕЛСТВО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО НЕ СМЕ СТАНАЛИ ОЩЕ ТРЕТА СЪВЕТСКА БОЛШЕВИШКА РЕПУБЛИКА!!!
БОЙКО БОРИСОВ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ РИСКИЯ ПУП И ОЛИГАРСИ КАТП НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА!!!ТОВА ЧЕ ТАКИВА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО СЪВЕТСКАТА ЕЛЕНА И МАФИОТСКИЯ РАДАН ПЛЮЯТ КАЛ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И СЛЪЖАТ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ОТ АЛЧНОСТ ЗА ПАРИ Е ДРУГ ВЪПРОС!!
ЗАЩО Е ИМАЛО ТАКИВА НАИВНИ БЪЛГАРИ ДА ГИ ИЗБЕРАТ???
29.09.2020 19:35
Иван Много ми харесва, как в поредния сайт на Пеевски, нивото на коментарите е толкова високо. Както се казва - да се чудиш дали IQто ви е по-високо или телесната температура. Лайна с лайна.
29.09.2020 15:43 / Отговор
До Иван КАЗАЛО ЕДНОТО ЛАЙНО НА ДРУГИТЕ ПРЕДИ ДА ПАДНЕ ВЪВ ДУПКАТА.....
29.09.2020 22:17
Лили Още когато недоразумението Радан Кънев стана евродепутат си знаех, че ще създава само проблеми и то повече проблеми от комунистите. Защото е някакъв фалшификат, водещ се десен и демократ. От левите всички знаят какво да очакват и че защитават руските интереси, а този е един подмолен техен инструмент, обслужващ същите интереси, но с уж демократична същност. Цялото политическо пространство у нас се напълни с такива фалшификати, подмяна на всички нива. Адвокатът е напълно прав с едно изключение - съдебната власт у нас не функционира правилно. Ако функционираше рецидивистите и хулиганите щяха да са в затвора, а не по площадите.
29.09.2020 18:33 / Отговор
Не е фалшификат а е истински демократ. Фалшификатор се казва Борисов, съзадеден от комунистическото, ДС и милиционерски задкулисие, дошъл от мафиотските среди, за да могат завоалирано да си крадат, да убиват противниците, да крадат бизнеси, да рекетират и то на държавно ниво.
30.09.2020 08:41
Фалшификат е Чий бизнес е откраднат,а бабикянско учениче?Кой те информира?Директно отгоре,а?
01.10.2020 00:23
софиянец Дълбока Рада не е никакъв демократ ,а долен ляв педал .Където и да отиде той ще си бъде един спихнал кондом ,който от злоба ,че не може да се реализира като политик ,но истински ръси наред само мръсотии и излага освен себе си и всички български евродепутати. Впрочем това не е първия Европарламент,в който педерунгелите и лизбийките се мъчат да упражняват надмощие.Гнома го изпрати в Брюксел за да не му пречи в България,но хвани единия и на..и другия. С една дума свинята си остава свиня дори и в златна кочина.
30.09.2020 10:25 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още