Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Адвокат обвини шефа на щангите, че се подмазва на Радостин Василев, приписвайки му негови успехи

Мрежата

Адвокат обвини шефа на щангите, че се подмазва на Радостин Василев, приписвайки му негови успехи

Адвокат обвини шефа на щангите, че се подмазва на Радостин Василев, приписвайки му негови успехи - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на  адвоката и изследовател в областта на правната регулация на спорта Борис Колев

С огромно изумление прочетох изказване на господин Неделчо Колев, с което той е приписал всичките ми успехи като адвокат на Българската федерация по вдигане на тежести на друг адвокат. Съзнавам, че, когато този друг адвокат понастоящем е министър на спорта, макар и в оставка, и наскоро е заплашил оглавяваната от господин Колев федерация с отнемане на лиценза, господин Колев е силно заинтересован да му се подмаже с всички средства. Не съм съгласен, обаче, това да е за сметка на обективната истина и моя дългогодишен огромен труд, който съм положил.

Какви са фактите?

В качеството ми на адвокат представлявах БФВТ по делото за хванатите 11 състезатели със станозолол през 2015 г., завършило с налагане на безпрецедентно ниски наказания от 6 месеца и 9 месеца (последните на онези спортисти, за които нарушенията бяха втори), вместо по принцип приложимата санкция от 4 години. По това дело съм пътувал с господин Колев до Лозана и той е присъствал с мен на изслушването в Спортния арбитражен съд. Впоследствие, пред същия съд, оспорих успешно и наложената имуществена санкция на федерацията в размер на 500 000 долара. Отново сме били заедно с господин Колев в Лозана по време на изслушването.

След като същата санкция от 500 000 долара беше наложена отново от друг орган на Международната федерация по вдигане на тежести, отново я оспорих успешно, като този път отмяната ѝ бе свързана с отправена препоръка до МФВТ да спази принципа на пропорционалност, който бях развил подробно в изготвената от мен жалба по делото от 35 страници без доказателствата. По това дело не сме пътували с г-н Колев до Лозана, защото по него не беше проведено изслушване. По този начин се достигна до последното налагане на имуществена санкция от 250 000 долара. Тази санкция вече бе оспорена от други лица, начело с настоящия спортен министър в оставка.

Спортният арбитражен съд потвърди законосъобразното ѝ налагане и нейният размер и тя трябваше да бъде заплатен от българската федерация. Съгласно решението от последното дело, Неделчо Колев не е присъствал на изслушването в Лозана. Това са фактите и, разбира се, за всички разполагам с официални писмени документи. Сред тях са и решения на български съд по повод неплатения ми хонорар от същия този Неделчо Колев. Например, във влязлото вече в сила решение на Софийски апелативен съд № 244 от 07.11 2019 г., съдът е направил следния извод: „В обобщение, според настоящия състав именно действията на адвокат Колев, като пълномощник на БФВТ, са довели до постановяване на решението на Спортния арбитражен съд в Лозана, с което е удовлетворен интереса на федерацията и на този етап решението на Изпълнителния съвет на Международната федерация по вдигане на тежести и наложената имуществена санкция са били приети за невалидни.“ 

Та... питам се - как при всички тези факти господин Колев твърди пред „Факти.бг“ (каква ирония!), че е пътувал три пъти до Лозана с Радостин Василев, с когото били спечелили всичките дела???

P.S. Дори снимката към публикацията е от първата пресконференция след разкриването на случая през 2015 година, на която  видимо говоря аз.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати