Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Адвокат пита: Има ли заведения, които не са отчитали обороти, а сега искат да получат помощи от парите на данъкоплатците?

Мрежата

Адвокат пита: Има ли заведения, които не са отчитали обороти, а сега искат да получат помощи от парите на данъкоплатците?

Адвокат пита: Има ли заведения, които не са отчитали обороти, а сега искат да получат помощи от парите на данъкоплатците? - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на адвокат Станислав Станев

Да питам другарите Кънев (Радан), Алибегов и т.н. едни неща...

Има ли заведения, които са крали от държавата, като не са отчитали обороти или всеки месец са регистрирали нова фирма, за да не минат по ДДС?

Има ли заведения, които са ограбвали служителите си, като не са им внасяли осигуровките?

Има ли заведения, които са вземали нелегален алкохол, за да не плащат акцизи?

Смятате ли, че такива заведения трябва да получат помощи от парите на данъкоплатците, които са били честни да си плащат данъците?

Ако не смятате, имате ли критерии, по които да отделите коректните от тарикатите. И ако да, може ли да ни ги посочите?

И ... предвиждате и препоръчвате ли мерки, които ще дават защита на коректните срещу нелоялната конкуренция на некоректните?


Коментари (11)

накратко ИМА И ТО НЕ МАЛКО.ПО ТЕЗИ ПРИЧИНИ НЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА ! НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО НЕ ГИ СЪОБЩЯТ ! СТИГА С ТОВА "минаване между капките " на едни откровени крадци и наркопласьори на дребно / а дали само "на дребно "/ ! Пласьори на какъвто се сетите фалшив и разреден алкохол ! Спомням си , не знам защо , сериалът "АНГЛИЙСКИЯ СЪСЕД " , където произвеждаха "отлежал СКОЧ "!
26.01.2021 11:42 / Отговор
Ехооо.. НАГЛИ КРЪЧМАРИии..., ДАЛАВЕРАДЖИИ , КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ , заплакали като СЕЛСКИ КУРВИ..УУуууууууууу...ИЗМАМНИЦИии, ПФУууууу, ЗАТВОР за вас, как така искате да ви се плаща, за да стачкувате и да плющите ПАРИТЕ на данъкоплатеца наготово!!! ЩЕ РАБОТИТЕ КАТО САНИТАРИ , там има има необходимост от работници, а не ОТ " ШМЪРКАЧИ" като вас !!!
26.01.2021 18:30 / Отговор
НАП Що от тези тридесетина хиляди заведения за хранене и пиячка регистрирани в РБ само там някъде 5-6 хиляди от тях кандидатсват за подпомагане с 20 процента от оборота си за предходната година? Щото ще покажат едни мижави оборотчета и ще получат иммижево подпомагане. Има там един господин който искаше да се озакони бакшиша, в началото на медийните си изяви се кипреше с един бая тежичък златен ланец, сега този същия не носи златния синджир, критикува здравния ни министър и иска друга програма за подпомагане 100 процента заплати и осигуровки. Аферим, машалла юнак!
26.01.2021 19:49
Анна Правилно написано на достъпния за тях език.Сега вече са те разбрали.Особенно Емануелите.
26.01.2021 19:52
Радка Аз работя в ресторант и не ме осигуряват както и повечето от работещите а другите на минимална заплата.И защо пита адвокат.Къде е НАП.
27.01.2021 04:27 / Отговор
Опааа Най-сетне някой да зададе правилните въпроси.В нашата държава много станаха тарикатите,който живеят на гърба на държавата.Но....идва момент в който боклуците изплуват на повърхността.Виновни са и хората,които им работят без договори и осигуровки.Тези,които са крили обороти заслужават дори да фалират.
27.01.2021 08:02 / Отговор
Нико По ТВ един от стачкуващите ресторантьори не можел да разбере защо ресторантите в хотелите могат да работят, а те не. Ясно е, че гостите на хотел не могат да си приготвят храна, затова ресторанта към хотела работи, но може да предлага само храна, без алкохол, без чалга, без бело, без кючеци, без мадами. Но, заведенията също могат да предлагат храна - за вкъщи, и много го правят успешно. Очевидно става дума за по-големи компенсации или печалби от изброените екстри.... А, за това, че много не са кандидатствали за компенсации - очевидно те не са изрядни, крили са оборат и печалби, не са осигурявали служителите си....затова не кандидатстват. НАП да провери всички, които не са кандидатствали за компенсации!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.01.2021 10:15 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети