Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Адвокат Росен Димитров: В ход е голямата лъжа за разпита на Божков от Дубай

Мрежата

Адвокат Росен Димитров: В ход е голямата лъжа за разпита на Божков от Дубай

Адвокат Росен Димитров: В ход е голямата лъжа за разпита на Божков от Дубай - Tribune.bg
Снимка:

Процедурата по разпит чрез видеоконференция не е като да звъннеш на някого по вайбър, както си мислят умните ни управници от новата власт, техните лакеи от казионните медии и обслужващите ги адвокати. Това заяви адвокат Росен Димитров пред Breaking.bg

„И аз като вас следя какво говорят по медиите журналисти, като Лора Крумова, известни адвокати, Бойко Рашков, Лена Бориславова и др., и оставам с впечатлението, че за тези хора разпитът чрез видеоконференция на свидетел по досъдебно или съдебно производство е нещо като да се звънне по скайп, вайбър или месинджър на стринка и лелинчо в Канада, които да разкажат какво ще готвят за вечеря. За да твърдиш такова нещо, се изисква особен умствен дефицит или сериозен интерес да манипулираш общественото мнение, или пък и двете“, добави той.

По думите му пред обществото отново се развива поредният политически сценарий и е в ход голямата лъжа за разпита на Божков от Дубай.

Той е категоричен, че в  Наказателнопроцесуалния кодек е записано, че разпит на свидетел извън страната може да се извърши и чрез видеоконференция или телефонна конференция. В следващата алинея обаче е записано и друго. А то е следното:

Разпит на свидетел, намиращ се в страната, чрез видеоконференция или телефонна конференция може да се извърши в съдебното производство, а в досъдебното производство – при условията и по реда на чл. 223.  Това означава, че в досъдебното производство, каквото е срещу Васил Божков, разпитът може да се осъществи в условията на чл. 223. Какво ни казва този член? Казва ни нещо много съществено, а именно, че такъв разпит трябва да стане пред съдия“, допълни още той и обясни, че в случая Обединените арабски емирства трябва да организират довеждането на лицето в помещението за разпит, като това е тамошният съд. Трябва да се установи самоличността на лицето, което ще се разпитва, трябва да присъства съдия или прокурор от съответната чужда държава. Трябва да се осигури преводач, технически сътрудник, специализиран софтуер и т.н.

„Всичко това предполага международен договор за сътрудничество между страните, какъвто твърдя, че няма между Република България и Обединените арабски емирства. След като няма такъв договор, няма и ред, по който съдебните власти в ОАЕ да организират разпита, както повелява българският закон, дори да има искане от България“, подчерта Димитров.

Той е категоричен, че ако Васил Божков бъде разпитан по Скайп- това ще е тотална гавра с правото и здравия разум, на който са способни само лицата, представящи пред върховните прокурори доказателства, представляващи извадки от гугъл. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати