Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Афера бг: Николай Събев започна „промяната“ със съученици и дисциплинарно уволнени

Мрежата

Афера бг: Николай Събев започна „промяната“ със съученици и дисциплинарно уволнени

Снимка:

Съученици и дисциплинарно уволнени или „Промяната“ в транспорта

Собственикът на Еконт Николай Събев започна ударно мандата си с назначаване на съученици и срещи с дисциплинарно уволнени по подозрения за корупция, съобщава  сайтът Афера.бг.

Още в първия ден на поста, Събев проведе среща с представители на морския бизнес и представи пред тях своя заместник – Владимир Върбанов. Последният е съвипускник на Николай Събев от Висшето военноморско училище във Варна, което нескрито във варненската общественост през последните години носи прозвището „масонско училище“, тъй като цялото му военно ръководство членува в ложи.

Интересно е да се отбележи, че Събев проведе първата си официална среща с организация, чийто председател е дисциплинарно уволнен от системата на транспорта по подозрения за корупция. Това е председателят на Българска морска камара – Богдан Богданов.

Негов секретар пък е друг съвипускник на Събев от същото училище – Свилен Крайчев, бивш депутат от ГЕРБ, който на срещата показва изключителна близост с министъра от новата партия, видимо предал старите си съпартийци.

От сайта на Българска морска камара пък става ясно, че срещата е организирана от депутата Благовест Белев, който е преподавател в същото Морско училище, дом на масони, което в момента ражда новата клика, обединена от ученическите си години, която ще определя политиките в транспорта.

Дейно участие е взел и Борислав Гуцанов. Неговата роля в морската политика, залегнала в коалиционното споразумение, е „търсенето на инвеститор“ за изграждане на проекта за терминал под Максуда. Именно там хора от варненския ъндърграунд държат терени и при бъдещо реанимиране на абсурдния проект ще реализират печалби от тяхната продажба.

Съученици, масони и дисциплинарно уволнени бяха първите, с които собственикът на Еконт избра да се срещне.

Любопитно е да се отбележи, че Събев се появява на корицата на бизнес списанието „Форбс“ с пръстен, който може би разкрива неговата принадлежност към тайното общество – бъдещото задкулисно управление в транспорта.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема