Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Афера.бг: Собственикът на „Сиела Норма“ кум на Стамен Янев, върнат от Кирил Петков в БАИ

Мрежата

Афера.бг: Собственикът на „Сиела Норма“ кум на Стамен Янев, върнат от Кирил Петков в БАИ

Собственикът на фирмата доставчик на машините за гласуване „Сиела Норма“, Веселин Тодоров е кум на Стамен Янев. Последният пък бе върнат в Българска агенция за инвестиции. Янев пък бе върнат на поста от бившия икономически министър Кирил Петков, който с днешна дата е лидер на политическа партия и подкрепящ Румен Радев за президентските избори.

„Само не разбирам защо никой не говори за това, че собственикът на Сиела Норма Веселин Тодоров е кум на Стамен Янев, който бе върнат от Киро Измамата начело на БАИ“, написа Афера.бг.

От публикацията става ясно още, че съпругата на Стамен Янев работи в „Хил Клиник“, която също е собственост на Веселин Тодоров. Ако връзките са станали прекалено сложи за ориентиране, още по-интересно е, че Янев и Тодоров са сред учредителите на партията на Меглена Кунева ДБГ, която бе поверена на Димитър Делчев, днес пръв поддръжник на Мая Манолова.  

„Още по важното в случая е, че Стамен Янев е съученик от Хасково с Асен Василев и е бил адвокатът , обслужващ офшорните фирми на Василев!“, пишат още от „Афера“.  

Бърза проверка в регистрите показва, че самият Веселин Тодоров, който от дни обеснява, че вкарва в страната ни 600 машини за изборите, които ще използва за части, има 17 фирми, част от които са адвокатска кантора, фирма за проектиране, разработване и внедряване на софтуер и софтуерни приложения, както и фирми за недвижими имоти.   


Топ новини

виж още

Актуална тема