Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ако някой се провали тотално в тези избори, това е БСП

Мрежата

Ако някой се провали тотално в тези избори, това е БСП

Снимка:

От Фейсбук профила на Борислав Цеков

Ако някой се провали тотално в тези избори, това е БСП. Остават на трето място.

Проблемът на БСП съвсем не е ситуационен, нито е свързан с вътрешното разцепление и електоралния теч, който захрани формацията на Мая Манолова. Дори и без този теч, “Позитано” 20 щеше да си остане втора политическа сила.

Проблемът на БСП е фундаментален - липса на кадри, остър дефицит на работещи идеи, а поради всичко това – неспособност да привлече общественото мнозинство извън твърдочервения електорат. Отрицателната кадрова селекция в БСП се дължи на апаратното начало, което е превърнало партията и партийната работа в начин на препитание за основната част от червената върхушка.

Цели поколения в БСП, в т.ч. от по-новите, са хора, които нямат професионална кариера и поприще, извън партийния пост и партийното назначение във властта (Вигенин е събирателен образ на този типаж). Когато прехраната и социалният статус на един човек зависи от положението му в партията, тогава идеите отстъпват място на инстинкта за оцеляване.

Тъкмо поради това, хората на Нинова не успяха да привлекат левия център. И тъкмо поради това БСП състави листи на апаратно-роднински принцип, не включи нито една личност, която има обществена стойност извън червените избиратели и по време на цялата кампания си говореше сама със себе си.

Физиономията на червените листи демонстрира на обществото, че тази партия няма необходимия потенциал за сериозна промяна, че нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила. И българските избиратели дадоха съответната оценка на това.  


Коментари (3)

Мимето Преди време някой беше написал, че се търси алтернатива на БСП, която да стане алтернатива на ГЕРБ и тя да победи ГЕРБ!
Е, има вече такава, ако се съди и по броя на доносниците в нея! Честит да ни е Славчо, който ще осигури втори мандат на Радев!
05.04.2021 07:57 / Отговор
Ще осигури и по едно ФЕРАРИ с цвят червен .......Явно това му трябва на "човека " ?????
05.04.2021 10:53
Лино ДА ТОВА Е ЕДИН ЗАСЛУЖЕН ПРОВАЛ.
ТО НЕЩО ДРУГО ЛИ СЕ ОЧАКВАШЕ.? ТОЛКО СИ МОЖЕ НИНОВИЦА.
АКО НЕ Я МАХНАТ ДЪНОТО Е БЛИЗКО ЗА БСП.
05.04.2021 17:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още